icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Schade door joyriding niet altijd vergoed

Nieuws
|
Joyriding komt een paar honderd keer per jaar voor. Maar wie vergoedt de schade als je kind of een vreemde er ongevraagd met je auto vandoor gaat?  
Gerard Kroon

Gerard Kroon , Expert Geld & Verzekeringen Bijgewerkt op: 6 december 2017

joy-rijden

Schade aan de auto die gebruikt is voor joyriding valt niet onder de WA-dekking van je auto. Heb je een beperkt casco of allriskdekking, dan krijg je de eigen autoschade wel vergoed. Het maakt daarbij niet uit of het ging om een joyride met of zonder geweld.  

Schade aan anderen

Schade aan anderen door joyriden wordt gelukkig wel vergoed. Welke verzekering je nodig hebt, hangt er vanaf of er wel of geen geweld is gebruikt om de auto te bemachtigen.

  • Schade die (je) kinderen bij joyriding zonder geweldpleging veroorzaken aan derden, valt onder de WA-dekking van de autoverzekering. 
  • Heeft een jeugdige joyrider de auto mét geweld bemachtigd, dan valt schade aan anderen onder de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) van de ouders.

Lees ook:

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.