icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Welke babyfoons zijn er?

Kies je voor een babyfoon met camera of een DECT-babyfoon? En wat is het verschil tussen een babyfoon met wifi en een babyfoon-app? Lees alle over de verschillende soorten babyfoons.
Eric Verlooij

Eric Verlooij   Expert babyfoonsBijgewerkt op:20 december 2023

Babyfoon baby slapen

Babyfoon met beeld (zonder wifi)

Een babyfoon met beeld heeft een microfoon én een camera op de babyunit. De ouderunit heeft een scherm, waardoor je live zicht hebt op je kind. Je ziet direct of je de babykamer in moet lopen.

Vergelijk alle babyfoons met camera

Babyfoon met beeld (met wifi)

Bij beeldbabyfoons met wifi heb je een camera (babyunit) en gebruik je je smartphone of tablet als ouderunit. De apparaten maken verbinding via jouw huis-wifi. Dit werkt thuis, maar ook buitenhuis als je telefoon of tablet met internet is verbonden. Je kunt dus ook naar je kind kijken als je niet thuis bent.

Vergelijk alle wifi-babyfoons met camera

Babyfoon-app

Met een babyfoon-app maak je van 2 smartphones (of tablets) een babyunit en een ouderunit.  Je houdt de baby in de gaten via beeld en geluid.

Zo'n babyfoon-app installeer je dan op 2 telefoons. De ene telefoon wordt de babyunit en die plaats je in de babykamer. Zorg dat het toestel altijd aan de stroom 'hangt'. De andere telefoon gebruik je als ouderunit. Via de app houd je je kind in de gaten. Je krijgt een melding als hij geluid waarneemt.

Goedkope babyfoons met alleen geluid

Babyfoons met alleen geluid worden het meest verkocht. Ze zijn er al vanaf €30. De babyunit zet je in de babykamer. De ouderunit houd je bij je. Maakt je baby geluid, dan hoor je dat meteen. Ook zijn er (meestal) lichtjes die gaan branden als je baby huilt. 

Er zijn verschillende geluidsbabyfoons: DECT-babyfoons zijn het populairst. PMR audiobabyfoons zijn er nog maar weinig.

De beste geluidsbabyfoon

DECT-babyfoon

DECT is een digitale standaard die al jaren wordt gebruikt voor draadloze 'vaste' telefoons.

Vergelijk DECT-babyfoons

PMR-babyfoon

De (zeldzame) PMR-babyfoon is een geluidsbabyfoon die net zo werkt als een ‘walkietalkie’. PMR betekent: Professional Mobile Radio.

Vergelijk PMR-babyfoons

Babyfoon met beeldscherm en app

Een hybride babyfoon bestaat uit een babyunit met camera, een ouderunit met beeldscherm én een app. Het is dus een kruising tussen een babyfoon met camera en een babyfoon met wifi.

Vergelijk hybride babyfoons

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.