Welke babyfoon kies je?

Karen Reijneveld , Expert Elektronica Bijgewerkt op: 23 februari 2022

Babyfoon met camera (zonder wifi)
Een babyfoon met camera heeft een microfoon én een camera op de babyunit. Op de ouderunit heb je via het scherm live zicht op je kind. Je direct ziet of het nodig is de babykamer in te lopen.
Vergelijk alle babyfoons met camera
Babyfoon met camera (met wifi)
Bij beeldbabyfoons met wifi heb je een camera (babyunit) en gebruik je je smartphone als ouder-unit. Meestal is het idee dat je via wifi niet alleen verbinding maakt met je thuisnetwerk, maar ook met het internet. Dan kun je ook naar je slapende kind kijken als je niet thuis bent.
Vergelijk alle wifi-babyfoons met camera
Babyfoon-app
Met een babyfoon-app maak je van 2 smartphones (of tablets) een baby-unit en ouder-unit. Het ene apparaat zet je bij de baby. Het andere apparaat neem je mee. Je kunt de baby in de gaten houden via beeld en geluid.
Goedkope babyfoons met alleen geluid
Babyfoons met alleen geluid worden het meest verkocht. Ze zijn relatief goedkoop. De babyunit zet je in de babykamer. De ouder-unit houd je bij je. Maakt je baby geluid, dan hoor je dat meteen. Ook zijn er (meestal) lichtjes die gaan branden als je baby huilt.
Er zijn verschillende geluidsbabyfoons: DECT-babyfoons zijn het populairst. PMR en andere analoge audiobabyfoons zijn er nog maar weinig.
DECT-babyfoon
DECT is een digitale standaard die al jaren wordt gebruikt voor draadloze 'vaste' telefoons. Een geluidsbabyfoon met DECT is storingsvrij, heeft een groot bereik en de verbinding is privé. Nadeel: dit type babyfoon kun je niet uitbreiden.
PMR-babyfoon
De (zeldzame) PMR-babyfoon is een geluidsbabyfoon die net zo werkt als een ‘walkietalkie’, ofwel Professional Mobile Radio (PMR). Hij heeft een bereik van honderden meters, maar de kans op storingen is groot.
Hybride babyfoon
Een hybride babyfoon bestaat uit een babyunit met camera, een ouderunit met beeldscherm én een app. Het is dus een kruising tussen een babyfoon met camera en een babyfoon met wifi.