icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

ING verhoogt kosten betaalpakketten per 1 januari 2017

Nieuws
|
ING verhoogt de kosten van 3 van de 4 betaalpakketten. Ook papieren afschriften en met je creditcard betalen in het buitenland worden duurder.
Ingrid Zuurmond

Ingrid Zuurmond , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 14 oktober 2016

ING betaalpakket verhoging

De tariefsverhogingen bij ING hebben vooral effect op bestaande klanten die nog een Basis-, Betaal- of RoyaalPakket hebben. Begin dit jaar stopte ING met deze pakketten en introduceerde ING KiesVrij. Nieuwe klanten kunnen alleen nog KiesVrij (met het ING OranjePakket) nemen. Alleen van dit laatste pakket blijft de prijs ongewijzigd. 

Kosten wekelijkse afschriften stijgen met 30%

De pakketkosten stijgen tot wel 18% ten opzichte van 2016:

  • ING BasisPakket wordt €23,64 per jaar (stijging van 18%)
  • ING BetaalPakket wordt €42,60 per jaar (stijging van 12%)
  • ING RoyaalPakket wordt €75,60 per jaar (stijging van 9,6%)

Niet alleen de vaste kosten stijgen, maar ook bijkomende kosten. Het ontvangen van papieren afschriften wordt bijvoorbeeld duurder. Wie wekelijks afschriften wil ontvangen betaalt maar liefst 30% meer. En wie binnen het OranjePakket maandelijks een papieren afschrift wil, betaalt voortaan 135% meer (€4,80 per jaar).

De kosten voor een exta creditcard of (extra) Platinumcard stijgen ook iets. En wie regelmatig buiten eurolanden reist krijgt met nóg een verhoging te maken: de koersopslag voor betalen en geld opnemen met een creditcard stijgt van 1,5% naar 1,75%.

Goedkoopste betaalrekening?

De Consumentenbond berekent op basis van 6 profielen wat de goedkoopste betaalrekening is. De totalen kosten zijn namelijk niet alleen afhankelijk van de vaste kosten voor de betaalrekening. Er komen nog kosten bij als je een tweede betaalpas of een (tweede) creditcard wilt, als je vaak rood staat of regelmatig buiten eurolanden reist.

Het ING BasisPakket en ING OranjePakket/KiesVrij hoorde voor één van de profielen (een stel dat bankiert zonder internet) nog tot de goedkoopste opties. Hoewel voor dit profiel de kosten met 5 tot 16% stijgen, horen beide pakketten op dit moment nog steeds tot de goedkoopste opties. Het is echter nog niet bekend of andere banken hun tarieven ook gaan verhogen.

Voor de andere profielen hoorden de ING pakketten toch al niet tot de goedkoopste. Na deze verhoging uiteraard ook niet. Maar ook dit is afhankelijk van eventuele prijsstijgingen bij andere banken.

Ook interessant:

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Vergelijk betaalrekeningen