icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Kaartautomaten NS al jaar skimvrij

Nieuws
|
De 1300 kaartautomaten op de Nederlandse treinstations zijn al een jaar skimvrij door de opzetstukken die op de kaartlezers voor pinpassen zijn geplaatst. Dat meldt de NS in dagblad Metro.
Ingrid Zuurmond

Ingrid Zuurmond , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 29 november 2010

De NS ontwikkelde het wapen tegen het illegaal kopiëren van pinpassen in eigen beheer om een eind te maken aan de praktijken van fraudeurs. Eind vorig jaar werden alle automaten uitgerust met de opzetstukken. Sindsdien zijn er geen pinpassen meer geskimd.

Volgens de NS is er belangstelling uit binnen- en buitenland voor de oplossing. Het stadsvervoerbedrijf van Amsterdam, het GVB, heeft sinds kort gelijksoortige opzetstukken op de kaartjesautomaten geplaatst, zo meldt Metro.

Schrijf je in voor onze e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.