icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Nog een koolmonoxidemelder van het merk Pentagon onveilig gebleken

Nieuws
|
Index Holland roept alle koolmonoxidemelders van het merk Pentagon, type EAP21AC terug. Een ander, vergelijkbaar type (EAP21H) van dezelfde fabrikant sloeg namelijk bij een dodelijke concentratie koolmonoxide geen alarm bij laboratoriumtesten uitgevoerd door de NVWA. 
Christiaan Doolaard

Christiaan Doolaard   Expert cv-ketelsGepubliceerd op:9 december 2016

koolmodoxide-Nieuws

Bij een laboratoriumtest, uitgevoerd door de NVWA bleek dat de koolmonoxidemelder van het merk Pentagon, type EAP21AC geen alarm sloeg bij een dodelijke concentratie koolmonoxide.  De importeur Index Holland roept daarom alle koolmonoxidemelders van dat type terug.

Niet de eerste keer

Eerder dit jaar bleek uit een laboratoriumtest van de Consumentenbond ook al een ander type koolmonoxidemelder van dit merk Pentagon ondeugdelijk: ook de melder van het type JLP-01 sloeg bij een dodelijke concentratie koolmonoxide geen alarm.

De importeur roept de melders van beide typen EAP21AC en JLP-01 terug. Consumenten die zo'n koolmonoxidemelder in huis hebben kunnen zich melden bij Index Holland.

Test koolmonoxidemelders

De Consumentenbond heeft voor de Consumentengids van oktober 2016 19 koolmonoxidemelders getest. Wij raden consumenten aan om een koolmonoxidemelder aan te schaffen uit de categorie 'veilig' uit deze test.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.