icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis.

icoon nieuw huis

Veiligheidswaarschuwing: Nefit Topline cv-ketels

Nieuws | Nefit geeft een veiligheidswaarschuwing uit voor cv-ketels van het type Nefit Topline, geproduceerd tussen 2006 en 2009. Bij deze toestellen kan brandgevaar ontstaan. De brander van de ketel zal bij de volgende reguliere onderhoudsbeurt vervangen worden, als dit niet in de afgelopen jaren al gebeurd is. Heb je geen onderhoudscontract? Dan kun je contact opnemen met Nefit en de brander kosteloos laten vervangen.
Peter van der Wilt
Peter van der Wilt

Expert Energie

Gepubliceerd op:  6 februari 2017

waarschuwing_topline

Het gaat om cv-ketels van de typen Nefit TopLine, Nefit TopLine Compact of Nefit TopLine AquaPower (Plus) met een vermogen tot en met 30 kW, geproduceerd van 2006 tot en met 2009.

Als een eerder onderhoud aan de ketel niet goed is uitgevoerd, zijn de branderkleppen niet altijd goed gesloten waardoor rookgassen in het toestel kunnen ontsnappen. Dit kan voor brand zorgen.

Onderhoudscontract

Heb je zo'n type ketel en een onderhoudscontract? Dan zal de brander bij de volgende reguliere onderhoudsbeurt kosteloos vervangen worden, als dit niet in de afgelopen jaren al gebeurd is. Heb je geen onderhoudscontract? Dan kun je contact opnemen met Nefit en de brander kosteloos laten vervangen. Dat kan via de website van Nefit of via een speciaal telefoonnummer: 088-9960270 (op werkdagen van 08:00 tot 20:00).

CV-ketel controleren

Veiligheids waarschuwingOp de afbeelding zie je de modellen waar het om gaat.

waarschuwing_type_exampleControleer het typeplaatje bovenop het toestel. Het toesteltype staat bij 'Model'. Begint het type met 'Nefit TopLine' en bevat de cijferreeks linksboven de combinatie 06 (2006), 07 (2007) , 08 (2008) of 09 (2009)? Dan geldt de waarschuwing voor dit toestel.

Kijk voor meer informatie op de website van Nefit.

Ook interessant: