icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Waarschuwing AGPO Ferroli cv-ketels

Nieuws
|
Uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) blijkt dat er een reëel veiligheidsrisico bestaat als AGPO-Ferroli cv-ketels niet goed worden onderhouden. Het gaat om cv-ketels die nu niet meer worden verkocht.
Karin Pop

Karin Pop , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 9 oktober 2019

WAARSCHUWING AGPO Ferroli cv 1200x800

Wat is het probleem?

Het gevaar bestaat dat deze ketels niet veilig uitschakelen bij oververhitting. In combinatie met de warmte-terugwin-unit (WTW) Optifor kan dat leiden tot brand.

Om welke cv-ketels gaat het?

Het gaat om cv-ketels van de typen:

  • Econpact
  • Ultima
  • MegaDense
  • MegaLux

Geproduceerd in de periode 1997-2008.

Contact met installateur of fabrikant

Als je in het bezit bent van een van deze typen uit de genoemde periode, neem dan contact op met je installateur of met de fabrikant om het onderhoud te laten uitvoeren volgens de onderhoudsinstructies van juni 2019.

Meer informatie

Meer informatie vind je in het nieuwsbericht van de NVWA.

 

 

 

Schrijf je in voor onze e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.