icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief duurzaam eten

Introductie


2022

5 oktober 2022

Klimaatneutraal

Een klimaatneutrale banaan of CO₂-neutrale koffie bestaat niet. Elk voedingsmiddel heeft impact op het klimaat. Toch zie je dit soort claims op producten in de supermarkt en in reclames. Hoe zit dat?

4 augustus 2022

Duurzaam koken met kliekjes

Desserts met koffieprut, bouillon met uienschillen. Je hoeft eigenlijk nauwelijks wat te verspillen in de keuken. We geven je een aantal leuke tips.

24 mei 2022

Duurzaamheid bij supermarkten

Supermarkten spelen een belangrijke rol bij het stimuleren van duurzamer eten en drinken. Bijvoorbeeld door hun winkelindeling en door biologische producten actief te promoten. Wij onderzochten in hoeverre zij dit ook doen.

2021

8 november 2021

Duurzamer feestmaal

Vis en vlees eten is belastend voor het milieu. Maar ook als je dierlijke producten eet, kun je bewuste keuzes maken. Met onze tips zet je een duurzamer feestmaal op tafel. 

15 oktober 2021

Greenwashing in de supermarkt

Op veel producten staan mooie claims over duurzaamheid. Maar lang niet alle kreten, labels en logo’s betekenen dat een product echt duurzamer is. Hier moet je op letten als je door groene kletspraatjes heen wilt prikken.

9 september 2021
9 september 2021

Als je duurzamer eet, dan houd je rekening met milieu, mens en dier. Wat houdt dat in en wat komt daarbij kijken?

5 augustus 2021

Vegan Schijf

De Nederlandse Vereniging voor Veganisme vindt de Schijf van Vijf niet goed bruikbaar voor veganisten. Daarom ontwikkelde zij de Vegan Schijf.

26 mei 2021

Tips tegen voedselverspilling

Voedsel weggooien is zonde. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Met deze tips tegen voedselverspilling gooi je met gemak een stuk minder weg.

21 mei 2021

Duurzaamheidskeurmerken

Doe je graag duurzaam boodschappen? Wij geven je een overzicht van 10 topkeurmerken. Handig om mee te nemen naar de supermarkt.

21 mei 2021

Eco-Score op voeding

Eco-Score is een in Frankrijk ontwikkeld duurzaamheidslogo. Dit voedselkeuzelogo laat de totale milieuscore van een product zien.

21 februari 2021

Duurzame vis: lastig kiezen

Koop je duurzame vis, dan blijft de schade aan de visserij beperkt. Toch weten we nog niet veel over duurzame vis. Wat is het? En hoe maak je een verantwoorde keuze?

16 februari 2021

6 tips: gezond en goedkoop eten

Gezond eten kan duur lijken. Maar dit hoeft niet zo te zijn. We geven je 6 tips.  

2020

5 augustus 2020

Weggooien na de houdbaarheidsdatum?

Over de datum? Niet meteen weggooien dat eten! Controleer eerst welke houdbaarheidsdatum erop staat. TGT betekent: geen risico nemen. Maar na de THT-datum kun je het vaak nog prima eten.

17 juni 2020

Microplastics in producten

Microplastics zijn overal. Velen maken zich er weleens zorgen over. Deze kleine plasticdeeltjes kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu. Hoe voorkom je dat je er onnodig aan wordt blootgesteld?

9 januari 2020

Duurzaam vlees direct van de boer

Met 'crowdbutching' bestel je vlees direct bij de boer. Dat is goed voor dier, boer en milieu. En het voorkomt voedselverspilling. Hoe werkt het?

2018

3 juli 2018

Verpakkingsafval verminderen

De verpakking houdt voedsel vers en goed. Maar pakjes en zakjes betekenen ook afval. Hoe maak je een duurzamere keuze? Wij geven je tips.

2016

16 november 2016

Nieuwe eiwitten

De tijd dat vooral tofu en tempé het plantaardige antwoord waren op vlees is allang voorbij. Het aanbod van eiwitalternatieven groeit enorm.

2012

12 september 2012

Duurzaam boodschappen doen

Duurzaam boodschappen doen is beter voor mens, dier en milieu. Wij geven je een aantal tips om duurzaam boodschappen te doen.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in