icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Videokwaliteit Panasonic fotocamera's gelijk aan camcorders

Nieuws
|
Filmen kan allang niet meer alleen met een camcorder, maar ook met fotocamera's. Maar hoe goed is de kwaliteit? In onze camcordertest testten we 2 Panasonic digitale fotocamera's die goed zouden kunnen filmen.
Andre van Zwet_S

Andre van Zwet   Expert fotocamera'sGepubliceerd op:22 oktober 2014

De geavanceerde travelzoomcamera Panasonic DMC-FZ1000 (€850) en de compacte systeemcamera DMC-GH4H (€2000) werden onderworpen aan hetzelfde testprogramma als de camcorders. 

Wat blijkt: qua videokwaliteit doen ze niet onder voor de Panasonic camcorders die wij testten. De kwaliteit van de video's is vergelijkbaar met die van de gemiddelde camcorder. Bij dag- en kunstlicht is de kwaliteit goed, bij weinig licht heeft vooral de GH4H wat moeite. 

Vergelijking met camcorders

We vergeleken de overige resultaten met de HC-V250 (€300, afgebeeld) en HC-W850 (€600). 

  • Automatisch scherpstellen doen de fotocamera's wel een stuk slechter dan de camcorders.
  • De geluidskwaliteit is redelijk, net als de geluidskwaliteit van de Panasonic camcorders. Gek genoeg zijn alleen de fotocamera's uitgerust met een microfoonaansluiting om zelf een externe microfoon aan te sluiten. Ook kunnen beide fotocamera's filmen in 4K en de Panasonic camcorders niet.
  • Het gebruiksgemak van de camcorders is wel iets beter. Ze zijn sneller klaar om te filmen en vooral het terugkijken van video's gaat makkelijker.
  • Ook de accuduur van de fotocamera's valt behoorlijk tegen, waar de W850 heel goed scoort.
  • Met de GH4H kun je filmen met een mooi scherptediepte-effect.

Ben je ingelogd? Bekijk welke fotocamera's onder de €600 de beste videokwaliteit hebben, of pas onze selectie aan. 

Lees ook:

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.