icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Nu ook bij SNS hypotheek afsluiten zonder adviseur

Nieuws | Starters met voldoende kennis van hypotheken kunnen nu ook bij SNS een hypotheek afsluiten zonder adviseur. Zo’n execution only hypotheek kost €650, waarmee SNS wel een van de duurste aanbieders is.
Rien Meijer
Rien Meijer

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  14 mei 2018

hypotheek singles

Keuze is beperkt

Volgens SNS is het hypotheekaanbod voor starters veel overzichtelijker geworden. Zo mag je niet meer dan 100% van de waarde van je huis lenen. Hierdoor is het risico dat je ‘onder water’ komt te staan afgenomen. Ook zijn er in feite nog maar 2 hypotheekvormen fiscaal aftrekbaar voor starters. Bij SNS kunnen zij zonder adviseur zelfs alleen terecht voor een annuïteitenhypotheek met een rentevaste periode van 10 of 20 jaar.

Concurrenten zijn goedkoper

Met zijn execution only hypotheek volgt SNS het voorbeeld van ABN Amro (starterstarief €600), Argenta (€650), bijBouwe (€595), Centraal Beheer (€495), Lloyds Bank (€310) en MoneYou (€350). Daarnaast zijn er meer dan 10 bemiddelaars waar je zonder advies terecht kunt voor een hypotheek. Als starter én als doorstromer. SNS biedt wel de keuze uit hypotheken van meerdere aanbieders.

Neem bij twijfel een goede adviseur

De Consumentenbond waarschuwt voor de mogelijke gevolgen van zelf een hypotheek afsluiten. Een verkeerde keuze kan je tienduizenden euro's kosten. Twijfel je aan je eigen financiële kennis, neem dan gewoon een goede adviseur in de arm. Dat adviseren wij ook als je bijvoorbeeld een Starterslening wilt afsluiten.

Zie verder:

Nieuwste artikelen

Nieuw & interessant

 • werkgeversverklaring
  6 jul.

  Checklist werkgeversverklaring

  De werkgeversverklaring is een belangrijk document bij de hypotheekaanvraag. Het bevat vaak fouten of is onvolledig. Dit kan de hypotheekaanvraag vertragen. Gebruik onze checklist.
 • Artikelen_overstappenanderekoopwoning
  Nieuws  |  5 jul.

  Hypotheek zonder werkgeversverklaring

  Een hypotheek aanvragen met een digitaal verzekeringsbericht van het UWV in plaats van een werkgeversverklaring kan bij steeds meer hypotheekverstrekkers. Voorwaarde is wel dat dit gebeurt via een adviseur die deelneemt aan het project 'Handig!’.
 • verhuischecklist-deurposter

  Gratis verhuischecklist

  Ga je verhuizen en wil je zeker weten dat je niks vergeet? Met de ultieme checklist heb je alles op een rij.

 • eerste-huis-kopen

  Nieuw huis?

  Wij helpen je stap voor stap op weg. Van de ultieme verhuischecklist tot de beste verhuisdoos.