icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Nu ook bij SNS hypotheek afsluiten zonder adviseur

Nieuws | Starters met voldoende kennis van hypotheken kunnen nu ook bij SNS een hypotheek afsluiten zonder adviseur. Zo’n execution only hypotheek kost €650, waarmee SNS wel een van de duurste aanbieders is.
Rien Meijer
Rien Meijer

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  14 mei 2018

hypotheek singles

Keuze is beperkt

Volgens SNS is het hypotheekaanbod voor starters veel overzichtelijker geworden. Zo mag je niet meer dan 100% van de waarde van je huis lenen. Hierdoor is het risico dat je ‘onder water’ komt te staan afgenomen. Ook zijn er in feite nog maar 2 hypotheekvormen fiscaal aftrekbaar voor starters. Bij SNS kunnen zij zonder adviseur zelfs alleen terecht voor een annuïteitenhypotheek met een rentevaste periode van 10 of 20 jaar.

Concurrenten zijn goedkoper

Met zijn execution only hypotheek volgt SNS het voorbeeld van ABN Amro (starterstarief €600), Argenta (€650), bijBouwe (€595), Centraal Beheer (€495), Lloyds Bank (€310) en MoneYou (€350). Daarnaast zijn er meer dan 10 bemiddelaars waar je zonder advies terecht kunt voor een hypotheek. Als starter én als doorstromer. SNS biedt wel de keuze uit hypotheken van meerdere aanbieders.

Neem bij twijfel een goede adviseur

De Consumentenbond waarschuwt voor de mogelijke gevolgen van zelf een hypotheek afsluiten. Een verkeerde keuze kan je tienduizenden euro's kosten. Twijfel je aan je eigen financiële kennis, neem dan gewoon een goede adviseur in de arm. Dat adviseren wij ook als je bijvoorbeeld een Starterslening wilt afsluiten.

Zie verder:

Nieuw & interessant

 • Vista-hypotheken-eersteindruk
  Eerste indruk  |  20 jun.

  De Vista hypotheek

  Met de nieuwe hypotheek Vista wil de Rabobank de concurrentie aangaan voor de lange renteperiodes, maar lukt dat ook?
 • Artikelen_persoonlijkeleningofdoorlopendkrediet
  15 jun.

  Persoonlijke lening of doorlopend krediet

  Als je geld nodig hebt kijk je vaak eerst naar een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Je kunt besparen bij een voordelige aanbieder.
 • verhuischecklist-deurposter

  Gratis verhuischecklist

  Ga je verhuizen en wil je zeker weten dat je niks vergeet? Met de ultieme checklist heb je alles op een rij.

 • even-voorstellen

  Videoreeks: nieuw huis, nieuw avontuur

  Adil en Laura kochten hun eerste huis. Bij een nieuw huis moet er veel geregeld worden. Speciaal voor een videoreeks volgen wij hen in alle stappen. Van het afsluiten van de hypotheek, het regelen van verzekeringen tot de verhuizing. Kijk je mee?