icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Prijzige service aan het ziekenhuisbed

Nieuws|

Gepubliceerd op:3 februari 2006


Hoge telefoonkosten, dure televisiehuur en prijzige parkeertarieven bij ziekenhuizen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Gezondgids. Het St. Lucas Ziekenhuis in Winschoten is het duurst om telefoon aan je bed te hebben, wanneer mobiele telefonie niet is toegestaan: €16,50 voor een week + €0,13 per tik.  

Het huren van een telefoon is bij het Nederlands Kanker Instituut-Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam nog duurder: €35. Hierbij zijn wel de gesprekskosten inbegrepen en is op sommige afdelingen een mobiele telefoon toegestaan.

Dure extraatjes
De kosten van een week televisie- en telefoonhuur, en de tarieven voor een uur en een week parkeren kunnen de rekening voor een ziekenhuisopname behoorlijk laten oplopen.

Bij 72 vestigingen van ziekenhuizen is een mobiele telefoon verboden. Voor een week telefoon aan bed kunnen de kosten oplopen tot wel €16,50 plus de kosten per tik. Een week televisiekijken vanuit bed kost bij de duurste ziekenhuizen zo’n €27. De tarieven voor parkeren zijn het hoogste bij het OLVG aan de Prinsengracht in Amsterdam, €3,80 per uur.

In de Gezondgids van februari staat een vergelijking van de tarieven met bespaartips.

<img height="131" alt="Bestel de Gezondgids direct online" src="https://www.consumentenbond.nl/webwinkel/images/webwinkel/losse_nummers/l_gz_2006_feb.jpg" width="85" align="left" border="0">Bestel ook
De Gezondgids van februari 2006

Lees ook
Dossier Servicekosten

Elke week tests en wetenswaardigheden?
Meld u dan aan voor de Consumentenbond Nieuwsbrief