icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Pannenkoekenrestaurants: de helft niet lekker

Nieuws|

Gepubliceerd op:25 augustus 2006


<img height="135" alt="" hspace="5" src="/images/themas/focus/focus_boven/pannenkoek_focus_boven.jpg" width="185" align="right" vspace="5" border="0">De helft van de pannenkoekenrestaurants serveert geen lekkere pannenkoeken. Bovendien hebben twee op de drie restaurants de hygiëne in de keuken niet goed op orde. De Consumentenbond deed een onderzoek onder 29 pannenkoekenrestaurants en concludeert dat bij slechts twee zaken sprake is van lekkere pannenkoeken én een goede naleving van de hygiëneregels.

De Consumentenbond keek bij het onderzoek naar de hygiëne in de keuken, de kwaliteit van het beslag en uiteraard de smaak van de pannenkoeken. Dat laatste aspect werd beoordeeld door vier goede proevers, die bij alle restaurants een pannenkoek naturel, een pannenkoek met appel, een spekpannenkoek en zo mogelijk ook een ‘specialiteit van het huis’ bestelden.

Pannenkoekenrestaurant Parklust in Zeist en ’t Hoogstraatje in Nijmegen komen het best uit de test. Zij weten waar een goede pannenkoek aan moet voldoen: die is smeuïg, makkelijk te eten, niet klef en heeft knapperige randjes. Ook is bij deze zaken sprake van een schone keuken.

Opmerkelijk
Bij het onderzoek stuitte de Consumentenbond ook op enkele opmerkelijke zaken. Zo werd bij één zaak schimmel in het magazijn aangetroffen en een ander dept het overtollig vet van de pannenkoek met een vieze handdoek. Er is ook één zaak die zijn pannenkoeken bakt in (vast) frituurvet, dat veel ongezonde verzadigde vetzuren en transvetten bevat. Meer informatie in de Consumentengids van september

Lees ook
De test Pannenkoekenrestaurants