icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Digitaal pensioenoverzicht voor consument

Nieuws|

Gepubliceerd op:1 september 2006


Pensioenfondsen onderzoeken de haalbaarheid van een Nationaal Pensioenloket, waar alle Nederlanders eerste hulp bij pensioenvragen kunnen krijgen. Verder werken ze aan een digitaal pensioenoverzicht, een portal waar de consument na intoetsen van een wachtwoord al zijn pensioenen getoond krijgt. Dit melden de gezamenlijke pensioenfondsen in hun position-paper, gericht aan de politieke partijen in verband met de verkiezingen.

<img height="88" alt="" hspace="5" src="/images/113489/spaarvarken__kapot.jpg" width="120" align="left" vspace="5" border="0">Geen inzicht in pensioen
De Consumentenbond is eind 2002 met een campagne begonnen met als thema “Pensioen, duidelijkheid over later.” Veel Nederlanders weten niet hoeveel pensioen ze krijgen als ze senior zijn of bij arbeidsongeschiktheid, noch wat er voor hun nabestaanden geregeld is als ze overlijden. Daardoor weten ze ook niet of ze er verstandig aan doen zich bij te verzekeren of niet.

Zilveren of gouden duim?
De Consumentenbond heeft aangegeven dat het goed zou zijn als ieder pensioenfonds op dezelfde manier laat weten hoeveel pensioen men krijgt. Pensioenfondsen en pensioenverzekeraars hebben vorig jaar bekend gemaakt dat dat Uniform Pensioen Overzicht er in 2007 zal komen. De Consumentenbond reikte voor dat feit de Zilveren Duim uit. Nog niet een gouden duim. Die krijgen pensioenuitvoerders pas als de consument al zijn pensioenen waar dan ook verzameld opgeteld op zijn scherm voorgeschoteld krijgt. En ook hoeveel hij krijgt als hij wat eerder of later met pensioen wil. De pensioenfondsen blijken nu een gooi te doen naar die Gouden Duim.

Lees ook
Actie Pensioen, duidelijkheid voor later
Alles over Koopsompollissen
Lijfrentepolissen