icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Beperk prijsstijging strippenkaart

Nieuws|De Consumentenbond wil hooguit een beperkte verhoging van de strippenkaart met 1 à 2% in plaats van de 4,3% die staatsecretaris Huizinga van Verkeer en Waterstaat heeft aangekondigd. De bond is bang dat het stads- en streekvervoer zich uit de markt prijst wanneer de tarieven aanzienlijk meer stijgen dan die van het autogebruik.

Gepubliceerd op:11 september 2009


Volgens het CBS is het openbaar vervoer sinds 2000 37% duurder geworden en stegen de autokosten slechts 18%. De Consumentenbond wil er voor waken dat de prijzen van openbaar vervoer en autoverkeer teveel uit elkaar gaan lopen. Bovendien vindt de bond dat de aangekondigde stijging van 4,3% helemaal niet strookt met de naar verwachting beperkte inflatie dit jaar.

Kostenstijgingen

De prijsverhoging van de strippenkaart komt voort uit kostenstijgingen in het openbaar vervoer voor loon en brandstof. Oorspronkelijk was het de bedoeling de strippenkaart boven op de 4,3% nog eens 2,3% extra duurder te maken om het reizigersverlies als gevolg van de prijsstijging te compenseren. Vanwege de slechte economische omstandigheden ziet de staatssecretaris hiervan af.