icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Tarieven telefonie moeten duidelijker

Nieuws|Aanbieders van vaste en mobiele telefonie moeten duidelijker zijn over hun tarieven, dat stelt staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken. De Consumentenbond roept de aanbieders op snel met maatregelen te komen, zodat consumenten makkelijker het aanbod van verschillende aanbieders kunnen vergelijken. Wanneer de aanbieders niet zelf tot een oplossing komen, moet de overheid hard en corrigerend ingrijpen.

Gepubliceerd op:8 oktober 2009


De staatssecretaris heeft de aanbieders gevraagd op korte termijn met een voorstel te komen over hoe zij de informatie over tarieven gaan verbeteren. Wanneer dit de aanbieders niet lukt zal toezichthouder OPTA aanbieders dwingen om duidelijker te zijn. Informatie over de tarieven is vaak moeilijk te vinden en onduidelijk. Volgens de Consumentenbond belemmert dit de concurrentie in de markt.

Belprofiel

Heemskerk wil in elk geval dat aanbieders de informatie over tarieven standaardiseren zodat deze beter onderling te vergelijken zijn. Ook wil hij dat klanten toegang krijgen tot hun belprofiel zodat zij inzicht hebben in hun eigen belgedrag en welk abonnement daarbij het meest voordelig is.