icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Oplossing klachten over Editie Enigma

Nieuws|Puzzelblad Editie Enigma past haar telefonische verkoopmethode aan en gaat duidelijker melden dat na een gratis proefnummer automatisch een abonnement volgt. De Consumentenbond kreeg hierover tientallen klachten en vroeg Editie Enigma om een oplossing.

Gepubliceerd op:11 oktober 2010


Het puzzelblad heeft daarop direct een aantal klachten verholpen en consumenten met een nog onopgeloste klacht kunnen zich rechtstreeks melden bij de klantenservice van het blad.

Headset_vrouwConsumenten klaagden bij de bond dat Editie Enigma bij de telefonische verkoop niet duidelijk maakte dat het proefabonnement stilzwijgend verlengd wordt en consumenten daarna dus vastzitten aan een abonnement. In goed overleg en samen met Editie Enigma heeft de Consumentenbond een aantal geluidsfragmenten van de telefonische verkoop van het blad beoordeeld. De bond vindt dat het puzzelblad in sommige gevallen duidelijker moet zijn en dus past Editie Enigma zijn telefonische verkoopmethode aan en gaat de naleving daarvan zorgvuldiger en strenger controleren.

Algemene voorwaarden

Editie Enigma wijzigt op verzoek van de bond ook een aantal bedingen in hun voorwaarden, met name op het gebied van ongevraagde toezending en de klachtentermijn.