icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Uitstel EPD goed voor privacy garanties

Nieuws|De Eerste Kamer wil het Elektronisch Patientendossier (EPD) pas landelijk laten invoeren als, onder meer, goed is nagedacht over het beschermen van de privacy van consumenten. Een goede zet, omdat volgens de Consumentenbond de veiligheid van privé-gegevens van consumenten in de zorg uiterst zorgvuldig geregeld moet zijn.

Gepubliceerd op:6 juli 2010


artsDe Eerste Kamer heeft een aantal moties aangenomen die de privacy van consumenten bij het EPD beter garanderen. De Eerste Kamer verzoekt de regering om pas verder te gaan met de voorbereidingen voor het EPD wanneer de Eerste Kamer zich heeft gebogen over het wetsvoorstel. De bond vindt het goed dat de Eerste Kamer wil wachten totdat onder meer aan belangrijke privacywaarborgen is voldaan.

Belangrijke voorwaarden

In principe staat de Consumentenbond positief ten opzichte van invoering van het EPD. De belangrijkste doelstelling van het elektronisch patiëntendossier (EPD) is verkleining van het risico op medische fouten. De Consumentenbond onderschrijft dit streven van harte. Maar er moet wel eerst aan enkele belangrijke voorwaarden worden voldaan op het terrein van privacy, veiligheid en aansprakelijkheid. Dat bepleitte de Consumentenbond vorig jaar tijdens een expertmeeting EPD in de Eerste Kamer.