icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

op-pad-kinderen-header03v2.jpg

Op pad met kinderen

Ook met een kleintje in huis wil je natuurlijk weleens op pad. Lopend, met de fiets of de auto: het kan allemaal. Waar moet je op letten?

Lauri Ten Grotenhuis

Lauri Ten Grotenhuis , Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op:17 januari 2020


Te voet

In de eerste weken ga je vooral te voet op stap. Je kunt je baby nu het best vervoeren in de kinderwagen of draagzak of -doek. Maak uitstapjes niet te lang en bescherm je baby goed tegen de zon.

Met de fiets

Te veel trillingen zijn niet goed voor kleine baby's. Je kunt daarom beter niet met ze fietsen. Ontkom je er niet aan, gebruik dan een autostoeltje. Dat zet je achterop de fiets in een houder, of je zet het vast in de bakfiets. Pas als je kind zelfstandig kan zitten, kun je hem meenemen in een fietsstoeltje. Fiets niet met je baby in een draagzak- of doek: bij een valpartij is hij onbeschermd.

Lease een e-bike mét kinderzitje

Met het E-bike collectief heb je een nieuwe elektrische fiets en pechhulp als het tegenzit. Voor een vast bedrag per maand tegen de beste voorwaarden.

  • Leasecontract gecontroleerd door de Consumentenbond.
  • Volledig ontzorgd: onderhoud & reparatie, verzekering en pechhulp.
  • Contract kosteloos beëindigen bij persoonlijke omstandigheden zoals ontslag.

Alle e-bikes zijn geschikt voor een of meer kinderzitjes.

Bekijk het aanbod

Babboe ebike

Met de auto

In een passend autostoeltje kan je kind mee met de auto. Maak de ritten niet te lang voor jonge baby's, want in een autostoeltje hebben ze weinig bewegingsvrijheid. Heb je een grotere auto nodig vanwege gezinsuitbreiding? Denk dan eens aan een auto leasen.

Autolease-collectief van de Consumentenbond

Let op: Wees er snel bij. Door de coronacrisis zijn veel autofabrieken gesloten en levertijden langer. Wij hebben nog een beperkte voorraad auto's die snel geleverd kunnen worden. Ook voordat de autoprijzen deze zomer wijzigen. 

Met ons Autolease-collectief ben je zeker van een betrouwbaar leasecontract en eerlijk maandbedrag.

  • Contracten vanaf 24 maanden
  • Kosteloos opzegbaar bij persoonlijke omstandigheden
  • Betrouwbare & gecheckte voorwaarden

Bekijk het aanbod

Autoleasecollectief 2020

Naar het buitenland

Niet iedereen heeft er zin in, maar vliegen met baby's en peuters kan prima. Check wel de regels van de vliegtuigmaatschappij en ga goed voorbereid op reis. Ga je met je kind naar het buitenland? Regel dan op tijd de vereiste reisdocumenten en -papieren.

Wees alert

Een uitstapje maken is natuurlijk hartstikke leuk, maar pas op met water en zon. Ook insecten kunnen je dagje uit aardig bederven. Wij vertellen je welke zwemhulpen geschikt zijn, hoe je goed beschermd de zon in gaat en wat je kunt doen bij insectenbeten en andere ongemakken.

Nieuw & interessant