icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Op pad met kinderen

Wanneer je een kleintje in huis hebt wil je natuurlijk wel eens op pad. Lopend, met fiets of de auto het kan allemaal. En veel producten kunnen je daarbij helpen.
Lauri Ten Grotenhuis
Lauri Ten Grotenhuis

Expert Woning & Huishouden

Bijgewerkt op:  22 december 2016

kinderwagen

Te voet

In de eerste weken zal je met name te voet de omgeving gaan verkennen met je kleintje. In de kinderwagen of draagzak of - doek kan je je kindje nu het beste vervoeren. Maak uitstapjes niet te lang en bescherm je kindje ook goed tegen de zon.

Met de fiets

Met kleine baby's fietsen doe je liever niet. Maar als je het toch doet kies dan voor een houder voor een autostoeltje waarmee je die achterop de fiets kan klikken of zet het autostoeltje in een bakfiets vast. Fietsen met je baby in een draagzak- of doek is gevaarlijk. Je baby is onbeschermd bij een valpartij.

Als je kind zelfstandig kan zitten kun je het meenemen in een fietsstoeltje.

Met de auto

Kinderen kunnen prima mee in de auto als je een passend autostoeltje voor ze hebt. Maak als ze klein zijn de ritten niet te lang. Baby's zitten in een autostoeltje in een positie waarbij ze weinig bewegingsvrijheid hebben.

Met het vliegtuig

Niet iedereen heeft er zin in, maar vliegen met baby's en peuters kan prima. Wel is het belangrijk om de regels van de vliegtuigmaatschappij te checken en goed voorbereid op reis te gaan.

Eropuit

Uitstapjes maken is natuurlijk hartstikke leuk. Maar je moet wel ineens extra alert zijn. Het is oppassen met water en zon, en ook insecten kunnen een dagje uit behoorlijk bederven. Wij vertellen je welke zwemhulpen geschikt zijn, hoe je goed beschermd de zon in gaat en wat je kunt doen bij insectenbeten en andere ongemakken.

Nieuw & interessant

 • Kinder in de auto
  13 apr.

  7 tips voor een lange autorit

  ‘Zijn we er al bijna?’ en ‘Hoe lang duurt het nog?’ klinkt er vanaf de achterbank als je net de snelweg oprijdt. Met deze tips houd je ze zoet.
 • Easywalker-hoofdbeeld-eerste-indruk
  Eerste indruk  |  2 feb.

  Easywalker Buggy XS

  De Easywalker Buggy XS kun je heel compact inklappen. Is hij ook gebruiksvriendelijk?
 • Kinderwagen-iCandy-Orange-eerste-indruk
  Eerste indruk  |  26 okt.

  iCandy Orange

  De iCandy Orange is een combinatie-kinderwagen. Is het een gebruiksvriendelijke kinderwagen?
 • Waarschuwing-Recaro-Optia
  Nieuws  |  28 jul.

  Terugroepactie autostoeltje Recaro Optia

  Recaro, fabrikant van onder meer autokinderzitjes, roept het Recaro Optia autostoeltje terug. De terugroepactie volgt op een test van de Consumentenbond waarbij het zitje los schoot van het onderstel en met kind en al door de auto vloog.