! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Op pad met kinderen

Ook met een kleintje in huis wil je natuurlijk weleens op pad. Lopend, met de fiets of de auto: het kan allemaal. Waar moet je op letten?
Lauri Ten Grotenhuis

Lauri Ten Grotenhuis , Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op: 21 april 2021

Te voet

In de eerste weken ga je vooral te voet op stap. Je kunt je baby nu het best vervoeren in de kinderwagen of draagzak of -doek. Maak uitstapjes niet te lang en bescherm je baby goed tegen de zon.

Met de fiets

Te veel trillingen zijn niet goed voor kleine baby's. Je kunt daarom beter niet met ze fietsen. Ontkom je er niet aan, gebruik dan een autostoeltje. Dat zet je achterop de fiets in een houder, of je zet het vast in de bakfiets. Pas als je kind zelfstandig kan zitten, kun je hem meenemen in een fietsstoeltje. Fiets niet met je baby in een draagzak- of doek: bij een valpartij is hij onbeschermd.

Met de auto

In een passend autostoeltje kan je kind mee met de auto. Maak de ritten niet te lang voor jonge baby's, want in een autostoeltje hebben ze weinig bewegingsvrijheid. Heb je een grotere auto nodig vanwege gezinsuitbreiding? Denk dan eens aan een auto leasen.

Naar het buitenland

Niet iedereen heeft er zin in, maar vliegen met baby's en peuters kan prima. Check wel de regels van de vliegtuigmaatschappij en ga goed voorbereid op reis. Ga je met je kind naar het buitenland? Regel dan op tijd de vereiste reisdocumenten en -papieren.

Wees alert

Een uitstapje maken is natuurlijk hartstikke leuk, maar pas op met water en zon. Ook insecten kunnen je dagje uit aardig bederven. Wij vertellen je welke zwemhulpen geschikt zijn, hoe je goed beschermd de zon in gaat en wat je kunt doen bij insectenbeten en andere ongemakken.

Nieuw & interessant

 • Joolz_Hub_Plus_Kinderwagen_Nieuws
  Nieuws | 8 sep.

  Joolz Hub+ Afrader

  De Joolz Hub+ is als Afrader uit onze test gekomen. Een van de voorwielen kwam los te zitten in de veiligheidstest. Daardoor is de wagen minder stabiel en kan omvallen.
 • 1e indruk VivofitJr3_HR_7000
  Eerste indruk | 1 dec.

  Garmin vivofit jr. 3

  De Garmin vivofit jr. 3 is een activity tracker voor jonge kinderen. Maar is hij prettig in gebruik?
 • WAARSCHUWING Mutsy nio 1200x800
  Nieuws | 25 mei.

  Veiligheidswaarschuwing kinderwagen Mutsy Nio

  Als je de voorbeugel opent kunnen de vingertjes van je kind beklemd raken. De NVWA waarschuwt daarom voor deze kinderwagen.
 • Enquete Kinderwagens v1
  17 apr.

  Tweedehands kinderwagens populair

  Bijna een op de drie kinderwagens wordt tweedehands aangeschaft, blijkt uit een kleine enquête onder ons internetpanel.