icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Fietsstoeltjes

Zodra kinderen zelfstandig kunnen zitten, kunnen ze met je mee in een fietsstoeltje. Fietsstoeltjes zijn er in verschillende uitvoeringen, welke uitvoering past bij jou?
Lauri Ten Grotenhuis
Lauri Ten Grotenhuis

Expert Woning & Huishouden

Video_Fietszitjestest_1200x800

Fietsen met een baby

Nederland, fietsland. Maar wanneer kun je eigenlijk een baby meenemen op de fiets? En welke opties zijn er allemaal? Lees alles over fietsen met een baby.

Soorten fietsstoeltjes

Fietsstoeltjes voor voorop de fiets, achterop de fiets, bevestiging aan de bagagedrager of frame? Er zijn verschillende soorten fietsstoeltjes. Bepaal welk fietszitje bij jouw situatie past.

Bakfiets en andere opties

Vooral in de Randstad zien we veel bakfietsen maar er zijn meer manieren om meerdere kinderen te vervoeren.

Veilige fietsstoeltjes

Elk jaar belanden aardig wat kinderen op de eerste hulp door ongevallen met de fiets. Hoe herken je een veilig fietsstoeltje?

Nieuw & interessant

 • Debeste_algemeenbeeld
  29 jan.

  Uitslag van de test fietsstoeltjes 2016

  In januari 2016 publiceerden we onze laatste test van fietsstoeltjes. Een aantal van deze geteste fietsstoeltjes voor voor- en achterop de fiets zijn nog verkrijgbaar. Wat waren onze bevindingen?
 • gut-getest-fietshelmen eerste indruk
  Nieuws  |  14 jul.

  Kinderfietshelmen getest

  Onze Duitse collega’s van Stiftung Warentest testten 19 verschillende fietshelmen. Hun conclusie: elke fietshelm is beter dan geen, maar toch raden ze 4 modellen af.
 • Video_Fietszitjestest_1200x800
  Nieuws  |  18 apr.

  Correctie en aanvulling publicatie fietsstoeltjes Consumentengids april

  In het artikel over fietsstoeltjes (Consumentengids april 2016) zijn enkele onjuistheden in de richtprijzen en testoordelen geslopen.
 • Voetbeschermers
  Eerste indruk  |  1 okt.

  Spaakafschermers

  Jaarlijks belanden maar liefst 2300 kinderen (tot 6 jaar) op de eerste hulp, doordat hun voetjes tussen de spaken beklemd raakten. De meeste jasbeschermers zijn niet stevig genoeg om de voetjes te beschermen. Stevige spaakafschermers als Yeppie Feet en Veilige Voetjes bieden uitkomst.