icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Fietsstoeltjes

Een veilig fietsstoeltje is onmisbaar als je gaat fietsen met je kind. Daarom hebben wij een aantal fietsstoeltjes getest. Ook geven we tips om samen met je kind te fietsen. Zo kun je veilig de weg op.

De beste fietsstoeltjes
Bekijk de uitslag van onze test.

Bekijk de beste

Nieuw & interessant

 • Debeste_algemeenbeeld
  21 feb.

  Uitslag van de test fietsstoeltjes 2016

  In januari 2016 publiceerden we onze laatste test naar fietsstoeltjes. Een aantal van deze geteste fietsstoeltjes voor voor- en achterop de fiets zijn nog verkrijgbaar. Wat waren onze bevindingen?
 • fiets trolley eerste indruk
  Eerste indruk  |  16 aug.

  FastRider Fietstrolley

  De FastRider Fietstrolley is een forse boodschappentrolley die je makkelijk op de fiets kunt meenemen. Maar niet alles is even handig aan deze fietstrolley. 
 • gut getest fietshelmen
  Nieuws  |  14 jul.

  Kinderfietshelmen getest

  Onze Duitse collega’s van Stiftung Warentest testten 19 verschillende fietshelmen. Hun conclusie: elke fietshelm is beter dan geen, maar toch raden ze 4 modellen af.
 • Nieuws  |  18 apr.

  Correctie en aanvulling publicatie fietsstoeltjes Consumentengids april

  In het artikel over fietsstoeltjes (Consumentengids april 2016) zijn enkele onjuistheden in de richtprijzen en testoordelen geslopen. Hierdoor is in de categorie fietsstoeltjes voorop de Bobike One Mini de Beste Koop in plaats van de Bobike Exclusive Mini. In de categorie fietsstoeltjes achterop is het testoordeel van de Yepp Maxi een 8,0 i.p.v een 7,9, en van de Bobike Maxi Exclusive een 7,6 i.p.v. een 7,5. Beiden zijn getest in 2014, en niet in 2016. Verder is ten onrechte vermeld dat alle geteste stoeltjes door 12 ouders en hun kind zijn beoordeeld. Zo zijn de Yepp, Qibbel, Polisport en Bobike Exclusive in 2014 getest door een panel van 6 ouders en hun kinderen. In 2016 zijn de Bobike One, Thule en Hamax Caress stoeltjes getest door een ander panel van 12 ouders en hun kinderen. De ouders hebben de stoeltjes getest en vergeleken op gebruiksgemak, comfort en gemak van fietsen met het stoeltje. In de vergelijker kun je zien welke modellen in 2014 en welke in 2016 zijn getest.
 • bekijk alle tests van baby en kind
  23 jun.

  Alle tests van Baby & Kind

  Van autostoeltjes tot kinderwagens en van kindermatrassen tot babyfoons. Wij testen ze doorlopend, zodat jij de beste kunt kiezen.

 • Video_Fietszitjestest_1200x800
  13 nov.

  Hoe wij fietsstoeltjes testen

  Lees hoe wij de verschillende fietsstoeltjes testen en tot onze resultaten komen.
illust-dossier-probleem-community
Community

Deel je ervaringen

Is een baby achterop in een fietsstoeltje wel zo veilig? Welke accessoires zijn handig? Vraag het de Community of deel zelf je ervaringen.

We zijn de topics aan het ophalen...