icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Fietsaccu vernieuwen of vervangen

Kom je steeds minder ver met je elektrische fiets? Dan is het tijd om iets aan je accu te doen. Soms is het de moeite waard om de accu te vernieuwen, maar bij nieuwere fietsen kun je vaak beter de accu vervangen.
Ronald Kamp

Ronald Kamp , Expert Auto, Fiets & Reizen Bijgewerkt op: 11 december 2019

Reviseren of vervangen?

Een accu vernieuwen wat ook wel reviseren wordt genoemd, kan een stuk voordeliger zijn dan een accu vervangen. Want een nieuwe accu is vaak erg duur. We hebben prijzen gezien van €250 tot €900. Maar jammer genoeg is vernieuwen alleen de moeite waard voor wat oudere accu’s. Soms kun je dan niet anders dan reviseren, omdat er voor je elektrische fiets geen nieuwe accu's meer zijn. 

Wat is reviseren?

  • De buitenkant blijft hetzelfde.
  • De inhoud (accucellen en soms de elektronica) wordt vervangen.

Was de capaciteit of inhoud van de originele accu aan de lage kant? Dan kun je bij het reviseren soms voor een hogere capaciteit kiezen. Dat scheelt weer in actieradius. Je kunt er dus verder meer fietsen. 

Kwaliteit revisies

We hebben geen revisiebedrijven getest en kunnen dus niet oordelen over de kwaliteit van revisies. In theorie kan een gereviseerde accu zelf beter zijn dan een originele accu. Maar als er batterijcellen worden gebruikt die van slechte kwaliteit zijn, dan kan bijvoorbeeld de levensduur korter zijn.

Offerte revisie

Vraag offertes op bij meerdere bedrijven, want de prijzen kunnen sterk verschillen.

Let bij de offerte op:

  • Verzendkosten: is de prijs inclusief verzendkosten?
  • Leveringstermijn. Vooral in het vakantieseizoen kunnen lange wachttijden ontstaan.

Benieuwd naar de beste e-bike? Bekijk de laatste testresultaten of vergelijk zelf elektrische fietsen.

Lees ook:

Schrijf je in voor onze e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.