icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

E-bike 267x150

Voordelig je eigen e-bike?

Met ons e-bike collectief fiets je voor een vast bedrag per maand! | Lees meer

Garantie elektrische fiets

De meeste fabrikanten geven 1 of 2 jaar garantie op de accu van een elektrische fiets. Omdat veel accu’s een jaar of 5 meegaan, kan het verstandig zijn om garantie bij te kopen. Dat kan een hoop discussie met de fietsenmaker schelen. 

Ronald Kamp

Ronald Kamp , Expert Auto, Fiets & Reizen Bijgewerkt op:21 augustus 2018


Fabrieksgarantie accu

De garantie op een accu is meestal 1 of 2 jaar. De wet zegt dat de kwaliteit van een product redelijk moet zijn, dus moet ook de accu van een (dure) e-bike een redelijke levensduur hebben. Gaat een accu bijvoorbeeld net buiten de fabrieksgarantie stuk, dan is het redelijk dat niet de volle prijs voor een nieuwe accu wordt gerekend. De oude accu is wel een paar jaar gebruikt, dus het is ook niet redelijk om kosteloos een nieuwe te eisen.

Lees meer over een defect dat net buiten de garantieperiode valt en wat je kunt doen als een fabrikant zaken uitsluit van garantie.

Garantie bijkopen

Soms kun je tegen betaling de garantie op je elektrische fiets verlengen van bijvoorbeeld 2 naar 5 jaar. Zoals bij merken als Sparta en Batavus. Omdat veel accu’s na 5 jaar niet meer goed functioneren kan dit erg handig zijn. De capaciteit loopt langzaam terug en de accu levert steeds minder energie. Na verloop van tijd is het bereik zo klein dat de fiets niet meer normaal bruikbaar is en soms geeft de accu helemaal de geest. Vervangen is dan de enige remedie. 

Benieuwd naar de beste elektrische fiets? Bekijk de laatste testresultaten of vergelijk zelf elektrische fietsen.

Voorkom een miskoop

Met onze test zie je in één oogopslag welke elektrische fietsen goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

De beste elektrische fiets

Popup E-bike 1200x800

Lees ook: