! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Professioneel getest!

De beste zwart-witprinter voor jou, door ons getest

Welke printer levert haarscherpe teksten en is handig in gebruik? Wij hebben 48 zwart-witprinters voor je getest. Voor de 25 alles-in-1-printers bepalen we de Beste uit de Test en de Beste Koop. Zo kunnen we je een betrouwbaar advies geven.

predicaten

Wij hebben 0 alles-in-1 zwart-witprinters voor je getest

Laatste update van de test: 19 november 2021

 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elke printer uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk het filmpje.

 • Bekijk hoe wij testen

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke printers goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Wil je de test bekijken?

De eerste 7 dagen ben je gratis lid. Zeg je binnen die tijd op, dan betaal je niks.

Waarom is de test niet gratis?

Al lid? Log in en bekijk de test

3 highlights uit de test

We testen printers op afdrukprestaties, gebruiksgemak, het verbruik en de cartridgekosten. Als de printer kan scannen en kopiëren, testen we die functies ook. Lees ook hoe wij printers testen.

 • Goedkoop printen

  1. Goedkoop printen

  Het maakt nogal wat uit hoeveel je print. Want de ene zwart-witprinter is in de praktijk maar liefst 4 keer zo duur dan de andere. Daarom kun je in onze vergelijker een printer kiezen die past bij jouw printgedrag. En je ziet meteen wat nieuwe cartridges kosten.

 • Scherpe print

  2. Scherpe teksten

  De tekst uit de nieuwe zwart-wit inkttankprinters is best scherp. Maar niet zo scherp als die van een laserprinter. Natuurlijk keken we ook naar de kwaliteit van afdrukken, scannen, kopiëren en afbeeldingen.

 • Draadloos printen

  3. Gebruiksgemak

  Bij elke printer staat een lijstje met voor- en nadelen. Soms is de bediening onlogisch of is het een gedoe om je wifi-wachtwoord in te voeren. Andere printers reageren traag, zijn heel luidruchtig of je kunt niet goed bij vastgelopen papier.

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen printers op deze en nog veel meer punten? Welke zwart-witprinter kun je het beste kopen? Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van printers en alle andere producten die we testen.

Voorkom een miskoop

Als lid weet jij wat de beste printer is. Word lid!
Bespaar 10%

Kies & Koop

5,- per maand

Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.
Meeste waarde

Volledig & Vertrouwd

9,- per maand

Profiteer van al onze diensten en voordelen. Ga voor Volledig & Vertrouwd.

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.

Sandra Molenaar

Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.

 

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.