icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Prijzen van Dell printers fors verhoogd

Nieuws
|
Uit onze laatste prijspeiling blijkt dat Dell de prijzen van laserprinters begin 2015 flink heeft verhoogd.
Wouter Rensink_S

Wouter Rensink   Expert ElektronicaGepubliceerd op:26 februari 2015

Neem bijvoorbeeld de Dell C2665dnf, de beste kleurenlaserprinter in onze vergelijker op dit moment. Deze printer kostte volgens onze prijspeiling begin januari €380 euro, op de website van Dell staat hij nu te koop voor maar liefst €540. En daar blijft het niet bij, minstens 5 andere modellen zijn 35% tot wel 45% duurder geworden. Zo ging de prijs van de goedkoopste Dell printer in onze test - de B1165nfw - van €160 naar €225.

Toen we navraag deden, reageerde Dell als volgt: 'Dell legt zijn prijzen altijd zo vast dat klanten de beste waarde ontvangen voor hun geld'. Een wat vreemd antwoord vonden wij, want zo’n hoge prijsstijging biedt natuurlijk geen enkel voordeel voor de consument. Dell geeft aan prijsfluctuaties van tevoren met klanten en partners te bespreken om volledige transparantie te bieden.

Over het algemeen scoren Dell printers prima, de modellen die recentelijk door ons getest zijn scoren tussen de 7 en 7,6. Maar door deze forse prijsstijging zijn de Dell laserprinters een stuk duurder vergeleken met printers van andere merken met gelijke scores. Ook het feit dat ze geen inkjetprinters meer aanbieden maakt Dell minder aantrekkelijk voor consumenten.

Lees ook:

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.