icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Geld terug bij verstuikte enkel

Nieuws
|
Reisverzekeraars mogen zich niet verschuilen achter vage polisvoorwaarden, zo blijkt uit een uitspraak van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). De Geschillencommissie oordeelde dat een reisverzekeraar een verstuikte enkel moet accepteren als reden voor het annuleren van een reis. Als de polisvoorwaarden vaag zijn, maakt de verzekerde aanspraak op de voor hem meest gunstige uitleg.
Kirsten van Loon

Kirsten van Loon , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 6 februari 2017

verstuikte enkel

Casus

Henk verstuikt zijn enkel. Hij kan niet lopen en vergaat van de pijn. Vervelend, vooral omdat hij daardoor zijn vliegvakantie naar Zuid-Korea moet annuleren. Hij dient een schadeclaim in bij de Hema, waar zijn annuleringsverzekering loopt. Tot zijn verbazing wijst die hem af. Een verstuikte enkel is geen ‘ernstige verwonding’, zoals de voorwaarden vereisen.

Uitspraak

Henk vindt het Kifid aan zijn zijde. Hema adverteert ermee dat zijn voorwaarden in gewone mensentaal zijn geschreven. De verzekeraar kan dan niet ineens de voorwaarden op zijn manier interpreteren. De verwonding verhindert de deelname aan de reis die deels uit een wandelvakantie bestaat. De schade door het annuleren van de vliegvakantie is daarom gedekt.

Opvallende kleine lettertjes

Ben jij een rare (positieve of negatieve) uitzondering tegengekomen in de kleine lettertjes van je verzekering? Werd je schadeclaim afgewezen of juist toegekend met een vreemde reden of heb je een opvallende brief ontvangen van je bank of verzekeraar?
Deel je ervaring en mail ons via geldvraag@consumentenbond.nl

Bron: Uitspraak Kifid (pdf)

Lees meer:

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.