icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Annuleringsverzekering bij samengestelde reizen

Op internet kun je gemakkelijk zelf een reis samenstellen. Maar is er dan nog wel annuleringsdekking voor je reis? In de helft van de gevallen is er geen volledige annuleringsdekking. Check vooraf of jouw reisverzekering dekking biedt als er onvoorzien een onderdeel van je reis uitvalt.
Sandra Mul

Sandra Mul   Expert reisverzekeringenBijgewerkt op:31 mei 2022

samengestelde reizen reisverzekering

Pakketreis of samengestelde reis

Een samengestelde reis is een reis waarbij je alle onderdelen zelf, los van elkaar, boekt. Dit in tegenstelling tot een pakketreis, waarbij je vlucht, hotel en andere zaken als één geheel boekt. Samengestelde reizen zijn meestal gedekt. Bij 12 van de 46 doorlopende reisverzekeringen met annuleringsdekking is een samengestelde reis niet verzekerd. 

Als er één onderdeel uitvalt waardoor de gehele reis niet door kan gaan, krijg je alleen een vergoeding voor het betreffende onderdeel. Denk aan een hotel dat afbrandt, waardoor je je reis moet afbreken of annuleren. Je krijgt dan alleen de kosten voor het hotelverblijf terug.

Dekking samengestelde reis

Als annuleren van samengestelde reizen wel gedekt zijn, ontvang je alle kosten terug. Dus ook van de vlucht en bijvoorbeeld de gehuurde auto. In je polis staat vermeld of samengestelde reizen gedekt zijn en onder welke voorwaarden.

Hieronder kun je lezen welke verzekeraars wel en welke geen dekking bieden voor het annuleren van samengestelde reizen. Het gaat in dit geval om alle doorlopende reisverzekeringen die de verzekeraar aanbiedt. 

Doorlopende reisverzekeringen mét dekking 

a.s.r. FBTO
ABN Amro Ik kies zelf van a.s.r. (tot 17 april 2023 Ditzo)
Aegon  Ik kies zelf van a.s.r. (tot 17 april 2023 Europeesche)
Allianz InShared
Allianz Global Assistance  Interpolis
Anker  Klaverblad
ANWB  Unigarant
Aon Univé
Centraal Beheer Vereniging Eigen Huis
De Internationale ZLM

Bron: MoneyView, peildatum 31 mei 2022

Doorlopende reisverzekeringen zonder dekking 

Allianz Direct Lancyr
Avéro Achmea Nationale-Nederlanden
De Goudse OHRA
HEMA* SNS
ING  

Bron: MoneyView, peildatum 31 mei 2022
*
Vanaf 26 februari 2024 loopt de reisverzekering van HEMA verder via Inshared. Je kunt geen reisverzekering meer afsluiten bij HEMA. 

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.