icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Annuleringsverzekering bij samengestelde reizen

Op internet kun je gemakkelijk zelf een reis samenstellen. Maar is er dan nog wel annuleringsdekking voor je reis? In de helft van de gevallen is er geen volledige annuleringsdekking. Check vooraf of jouw reisverzekering dekking biedt als er onvoorzien een onderdeel van je reis uitvalt.
Priscilla Blok

Priscilla Blok , Expert Geld & Verzekeren Bijgewerkt op: 5 mei 2022

samengestelde reizen reisverzekering

Pakketreis of samengestelde reis

Een samengestelde reis is een reis waarbij je alle onderdelen zelf, los van elkaar, boekt. Dit in tegenstelling tot een pakketreis, waarbij je vlucht, hotel en andere zaken als één geheel boekt. Samengestelde reizen zijn meestal gedekt. Bij 12 van de 46 doorlopende reisverzekeringen met annuleringsdekking is een samengestelde reis niet verzekerd. 

Als er één onderdeel uitvalt waardoor de gehele reis niet door kan gaan, krijg je alleen een vergoeding voor het betreffende onderdeel. Denk aan een hotel dat afbrandt, waardoor je je reis moet afbreken of annuleren. Je krijgt dan alleen de kosten voor het hotelverblijf terug.

Dekking samengestelde reis

Als annuleren van samengestelde reizen wel gedekt zijn, ontvang je alle kosten terug. Dus ook van de vlucht en bijvoorbeeld de gehuurde auto. In je polis staat vermeld of samengestelde reizen gedekt zijn en onder welke voorwaarden.

Doorlopende reisverzekeringen mét standaarddekking 

a.s.r. Ditzo
ABN Amro Europeesche (Basis en Comfort)
Aegon  FBTO
Allianz InShared
Allianz Global Assistance  Interpolis
Anker  Klaverblad
ANWB  Unigarant
Aon Univé
Centraal Beheer Vereniging Eigen Huis
De Internationale ZLM

Doorlopende reisverzekeringen zonder standaarddekking 

Allianz Direct Lancyr
Avéro Achmea Nationale-Nederlanden
De Goudse OHRA
HEMA SNS
ING  

Bron: MoneyView, peildatum 5 mei 2022

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.