icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Turbomondstuk alleen effectief tegen huisdierhaar

Nieuws
|
Je betaalt aanzienlijk meer voor een stofzuiger met een turboborstel. Maar is dit mondstuk wel beter dan het standaard mondstuk? Alleen als je er huisdierharen mee opzuigt, zo blijkt uit onze tests.
Irene La Faille

Irene la Faille   Expert Woning & HuishoudenGepubliceerd op:9 februari 2017

turboborstel

Kiezen voor een dure turboborstel

Bij sommige stofzuigers wordt een turbomondstuk bijgeleverd. Dit is een groot mondstuk met ronddraaiende borstels, specifiek voor op tapijt. Je klikt hem aan de buis, in plaats van het standaard mondstuk. Meestal kost het model mét dit extra mondstuk aanzienlijk meer dan de types zonder. Je kiest dus alleen voor een stofzuiger met een turboborstel als je specifiek dat mondstuk wilt gebruiken.

Testen met turboborstel

De afgelopen jaren hebben we ruim 40 stofzuigers met turbomondstukken getest. We testen alleen een turboborstel als speciaal mondstuk. Lees meer over verschillende mondstukken. Met deze stofzuigers zogen we stof en huisdierhaar van tapijt met zowel het standaardmondstuk als het turbomondstuk. Het beste meetresultaat wordt beoordeeld. Bekijk de resultaten in de vergelijker.

Turboborstel zuigt slechter stof van tapijt

Geen van de geteste turboborstels zuigt aanzienlijk beter stof van tapijt dan het standaard mondstuk. Het turbomondstuk is in de meeste gevallen zelfs behoorlijk veel slechter. Hiervoor hoef je dus zeker niet te kiezen voor een turboborstel. Gemiddeld gaat tapijt zuigen het standaard mondstuk in de tapijt-stand prima af.

Turboborstel zuigt beter huisdierharen

Bij het zuigen van huisdierharen van tapijt zien we omgekeerde resultaten. Hierbij werkt de turboborstel meestal wel flink beter dan het standaard mondstuk. Waarschijnlijk pakken de borstelharen de diep ingerolde haren goed uit het tapijt, waarmee het effectiever is dan zuigkracht alleen. Kortom; alleen wanneer je harige huisdieren én tapijt hebt, is een turbomondstuk het overwegen waard.

Lees meer over mondstukken van stofzuigers of hoe wij stofzuigers testen

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.