icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Consumentenbond test kindermatrassen

Nieuws
|
De Consumentenbond testte voor het eerst in zijn bestaan kindermatrassen. Onder andere twee modellen van de Aerosleep-matras, waar we veel vragen over krijgen. Enkele uitslagen zijn erg verrassend.
Sanne Jansweijer

Sanne Jansweijer   Expert traphekjesGepubliceerd op:10 juni 2015

test-kindermatrassen

De Consumentenbond testte 12 matrassen van 60x120 cm, geschikt voor in ledikantjes voor baby's en peuters. Onder de geteste merken zitten niet alleen de 2 veelbesproken Aerosleep-matrassen, maar ook onder andere 3 matrassen van Ikea en de Alvi Ruby Celsius van €240.  

Veel verschil in testresultaten

Hoewel geen enkele kindermatras een onvoldoende krijgt, zit er verrassend veel verschil tussen bepaalde testresultaten. Zo liepen de oordelen voor de 2 Aerosleep-matrassen bij de duurtest flink uiteen, wat te maken blijkt te hebben met de verschillende vullingen van deze matrassen. Ook blijkt er nogal wat verschil te zitten in hoe goed de 12 geteste matrassen goede lichaamsondersteuning geven aan baby's.

Wasbaarheid wekt verbazing

De Consumentenbond testte onder andere de wasbaarheid van de tijk. Ronduit verbazingwekkend was onze bevinding dat van sommige matrassen in de test de matrastijk volgens het wasvoorschrift niet op 60 °C gewassen kan worden - deze wastemperatuur is nodig voor het doden van bacteriën en stofmijten(eitjes) en dergelijke. Van één matras blijkt de tijk zelfs helemaal niet gewassen te kunnen worden.

Word nu lid en vergelijk direct de testresultaten van de test kinder- en babymatrassen, en bekijk wat de beste kindermatras is.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.