icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Professioneel getest!

De beste warmtepompdroger

Warmtepompdrogers zijn heel energiezuinig, maar doen wel vaak lang over het drogen. Wat is de beste warmtepompdroger? Wij hebben het voor je uitgezocht. Door zelf alle warmtepompdrogers grondig te testen. Zo kunnen we je een betrouwbaar advies geven.

predicaten

Wij hebben warmtepompdrogers voor je getest

Laat onze test je helpen om een goede droger met warmtepomp te kiezen.

 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elke warmtepompdroger uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk het filmpje.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke warmtepompdrogers goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

3 highlights uit de test

We hebben warmtepompdrogers getest op onder meer droogprestaties, energieverbruik, snelheid en geluid. Daarnaast beoordelen we het gebruiksgemak en bekijken we of de omgeving niet vochtig wordt. Lees meer over hoe we warmtepompdrogers testen.

 • wasdroger-200x200-1-droogprestaties

  1. Droogprestaties

  Natuurlijk wil je dat de droger de was droog aflevert. De dikke handdoeken moeten droog zijn, maar ook t-shirts en andere kledingstukken. En dan wel het hele kledingstuk en niet slechts een deel. Daarom bepalen we de vochtigheid van verschillende kledingstukken en textiel voor en na het drogen. Dit doen we voor katoen en synthetische was. Niet alle warmtepompdrogers krijgen de was goed droog.

 • wasdroger-200x200-2-energieverbruik

  2. Energieverbruik

  Een droger is een energievreter. Door te kiezen voor een zuinige droger kun je flink besparen op energiekosten. Een droger met warmtepomp is veruit de zuinigste keuze. Maar ook tussen warmtepompdrogers onderling zit veel verschil: de zuinigste verbruikt 5 keer minder energie als de minst zuinige.

 • wasdroger-200x200-3-snelheid

  3. Snelheid

  Als je ’s avonds nog even de droger aan wilt zetten dan is het fijn als hij snel klaar is. Daarom meten we hoe lang de droger doet over het drogen van katoen en synthetische was. Warmtepompdrogers zijn zuinig, maar het zijn niet de snelste drogers. Toch kun je flink tijd besparen door te kiezen voor de snelste. Deze is ruim een half uur sneller klaar dan de langzaamste droger met warmtepomp.

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen wasdrogers op deze en nog veel meer punten?
Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van wasdrogers en alle andere producten die we testen.

Nooit meer een miskoop

Al 420.000 leden maken slimme keuzes, wat doe jij?
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,25per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde
  Volledig & Vertrouwd

  9,25per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.

Sandra grijs achtergrond 900x900Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

'Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.'

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.

Icoon award T 1200x500

Al meer dan 420.000
tevreden leden