icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Wasdrogers: goede merken

Test
|
Elk jaar testen we wasdrogers. Maar hoe tevreden zijn consumenten uiteindelijk met hun wasdroger? We vroegen ruim 8000 consumenten naar hun ervaring met hun wasdroger. Eén merk viel daarbij op. 
Irene Joris 2023

Irene Joris   Expert wasdrogersBijgewerkt op:5 april 2024

wasdroger

3 Highlights uit de enquête

 1. 1
  Eén merk springt er uit

  Bij dit merk is men zeer tevreden over de prestatie en het gebruiksgemak van de wasdroger. De scores liggen een stuk hoger dan bij andere merken. 

 2. 2
  Jaren verschil in levensduur

  Van welke wasdroger heb je het langste plezier? Het ene merk gaat eerder kapot dan de andere. Het merk met de laagste levensverwachting gaat maar liefst 5,5 jaar korter mee dan het merk met de langste levensverwachting. 

 3. 3
  Weinig mankementen

  Wasdrogers gaan gelukkig niet vaak kapot. Zo'n 5% van de bezitters had een probleem met zijn wasdroger. In sommige gevallen is het wel zelf te repareren, maar lang niet altijd.

Welke merken hebben we vergeleken?

De 8000 panelleden hebben maar liefst van 30 verschillende merken een wasdroger. De onderstaande merken komen vaak genoeg voor om uitspraken over te doen.

AEG   LG
Bauknecht   Miele
Beko   Samsung
Bosch   Siemens
Electrolux   Whirlpool
Indesit   Zanussi

Door de enquête weten we over welk merk de panelleden het meest tevreden zijn. Ook weten we hoelang hun vorige wasdroger van dat merk meeging voordat hij werd vervangen.

Daarnaast hebben we inzicht in de meest voorkomende mankementen bij de merken en hoe consumenten deze mankementen oplossen en repareren.

Conclusie

Hoogste waardering

Eén merk steekt met kop en schouders boven de andere merken uit. De panelleden zijn zowel tevreden over.... Ook vertoonden de wasdrogers van dit merk minder mankementen en gaan het langste mee.

 

Slechtste merken

In negatieve zin vallen 2 merken op. Over deze merken zijn gebruikers het minst tevreden én ze gaan het minst lang mee.

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Probeer 7 dagen gratis

Heb je al het juiste lidmaatschap? Log dan in

Arrow_Blue