icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Wasdrogers: goede merken

Test
|
Elk jaar testen we wasdrogers. Maar hoe tevreden zijn consumenten uiteindelijk met hun wasdroger? We vroegen een panel van 4000 consumenten naar hun ervaring met hun wasdroger. Eén merk viel daarbij op.
Els Punt

Els Punt , Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op: 9 april 2021

wasdroger

3 Highlights uit de enquête

 1. 1
  Eén merk springt er uit

  Bij dit merk is men zeer tevreden over de prestatie en het gebruiksgemak van de wasdroger. De scores liggen een stuk hoger dan bij andere merken. Hun volgende wasdroger is er ook weer een van dit merk.

 2. 2
  Jaren verschil in levensduur

  Van welke wasdroger heb je het langste plezier? Het ene merk gaat eerder kapot dan de andere. Het merk met de laagste levensverwachting gaat maar liefst 5,5 jaar korter mee dan het merk met de langste levensverwachting. 

 3. 3
  Wat zegt de beste prijs-kwaliteit verhouding over een wasdroger

  Over een merk zijn de kopers zeer tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding. Ook in de tests van de Consumentenbond springt dat merk er vaak uit als goed én goedkoop. Bezitters onderschrijven dat dus.

Welke merken hebben we vergeleken?

De 4000 panelleden hebben maar liefst van 30 verschillende merken een wasdroger. De onderstaande merken komen vaak genoeg voor om uitspraken over te doen.

AEG   Miele
Bauknecht   Samsung
Beko   Siemens
Bosch   Whirlpool
Electrolux   Zanussi
Indesit    

Door de enquête weten we over welk merk de panelleden het meest tevreden zijn. Hoe ze kijken naar de prestaties en wat ze van de prijs-kwaliteitverhouding vinden. Ook weten we of ze van plan zijn bij de volgende aanschaf van een wasdroger weer hetzelfde merk te kopen.

Daarnaast hebben we inzicht in de meest voorkomende mankementen bij de merken. En tenslotte doen we uitspraken over de verwachte levensduur van het merk. Dit op basis van hoelang de vorige wasmachine van dat merk meeging voordat hij werd vervangen.

Conclusie

Hoogste waardering

Eén merk steekt met kop en schouders boven de andere merken uit. De panelleden zijn zowel tevreden over de prestaties als gebruiksgemak. Ook vertoonden de wasdrogers van dit merk minder mankementen en gaan het langste mee. Minder tevreden zijn ze over de prijs-kwaliteitverhouding.

Andere populaire merken

Op de tweede en derde plaats vallen 2 andere merken op. De score van de tevredenheid over de prestatie en gebruiksgemak zijn behoorlijk lager dan bij het hoogst scorende merk. Bij een van die 2 merken is de prijs-kwaliteitverhouding te hoog.

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Probeer 7 dagen gratis

Heb je al het juiste lidmaatschap? Log dan in

Arrow_Blue