icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Wasdroogcombinatie: handig of niet?

Een wasdroogcombinatie is een wasmachine en wasdroger ineen. Je kunt er mee wassen én drogen. Is dat zo handig als het klinkt? En welke komt als beste uit de test?
Irene Joris 2023

Irene Joris   Expert wasdroogcombinatiesBijgewerkt op:13 december 2023

miele wasdroogcombinatie

De beste wasdroogcombinatie

We testen 2 keer per jaar wasdroogcombinaties van onder andere AEG, Bosch, Miele en Siemens op hun prestaties, gebruiksgemak en het lawaai dat ze maken. 

Speciaal voor leden

Ingelogde leden zien hieronder de wasdroogcombinaties met de hoogste Testoordelen. Anders zie je de goedkoopste wasdroogcombinaties die we getest hebben, zonder het Testoordeel.

Hoe werkt een wasdroogcombinatie?

Een wasdroogcombinatie is een machine die het wasgoed kan wassen én drogen. Je kunt er een apart wasprogramma en droogprogramma mee draaien. Maar je kunt de programma’s ook combineren in één wasdroogprogramma, vaak het non-stop programma genoemd. Je was komt dan gewassen én gedroogd uit de machine.

Ze wassen en drogen gemiddeld minder goed dan een wasmachine of wasdroger. Toch is het verschil niet enorm. Er zijn wasdroogcombinaties die de was prima schoon en droog krijgen.

Minder wasgoed drogen dan wassen

Houd er rekening mee dat je mínder wasgoed kunt drogen dan je kunt wassen. Het vulgewicht voor drogen is slechts 50% tot 75% van het maximale vulgewicht. Dat betekent dat je na het wassen en voor het drogen wasgoed uit de machine moet halen. Of dat je minder wasgoed in de trommel stopt.

Dat is minder gunstig voor het energieverbruik en waarschijnlijk wordt de was minder goed schoon. Lees meer over de grootte van een wasmachine of capaciteit van een wasdroger.

Aparte machines of wasdroogcombinatie?

Een wasdroogcombinatie klinkt ideaal, maar er zitten nadelen aan. Heb je ruimtegebrek? En wil je liever in een machine drogen dan aan een droogrekje? Dan is een wasdroogcombinatie het overwegen waard.

De allerbeste wasdroogcombinaties zijn duurder dan alleen een wasmachine. Maar, soms wel voordeliger dan een aparte wasmachine én wasdroger van hetzelfde merk.

Voordelen van een wasdroogcombinatie

Nadelen van een wasdroogcombinatie

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.