icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Professioneel getest!

De beste wasdroogcombinatie voor jou, door ons getest

Welke wasdroogcombinatie wast het beste en krijgt je was het snelst en gelijkmatig droog? En is daarbij ook nog eens energiezuinig? Wij hebben het voor je uitgezocht. Door zelf alle wasdroogcombinaties grondig te testen. Zo kunnen we je een betrouwbaar advies geven.

predicaten

Wij hebben wasdroogcombinaties voor je getest

Laatste update van de test: 20 juni 2024
 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elke wasdroogcombinatie uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk het filmpje.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke wasdroogcombinaties goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

3 highlights uit de test

We testen wasdroogcombinaties op hoe schoon ze wassen, hoe goed ze drogen en hoeveel energie en water ze hierbij gebruiken. Ook testen we het gecombineerde was- en droogprogramma. Verder kijken we hoe eenvoudig je de wasdroogcombinatie bedient en hoeveel lawaai hij maakt. Lees meer over hoe wij wasdroogcombinaties testen.

 • Wasmachines - highlight 1 - schoonwassen

  1. Schoon en droog

  De meeste wasdroogcombinaties krijgen katoen- en synthetische was goed schoon. Net als gewone wasmachines spoelen ze wel slecht. Met het droogprogramma krijgen de meeste machines de was wel goed droog. Maar bij een aantal wasdroogcombinaties is de was nog vochtig. En het droogprogramma duurt vaak wel erg lang. 

 • Wasmachines - highlight 3 - spoelen

  2. Programmaduur

  Handig aan wasdroogcombinaties is dat je dit ook kunt combineren in één programma. Je stopt de was erin en hij komt er schoon én droog uit. Maar, dan moet je wel geduld hebben. De snelste wasdroogcombinatie in onze test heeft er een kleine 5 uur voor nodig. De langzaamste zelfs 9,5 uur!

 • Wasmachines - highlight 2 - zuinig

  3. Zuinig wassen en drogen

  Kies je  een zuinige wasdroogcombinatie, dan kun je zo een paar honderd euro per jaar besparen aan energie en water. Wasdroogcombinaties met een warmtepompdroger drogen zuiniger dan die met een condensdroger. Maar dat heeft helaas geen invloed op hoe zuinig ze wassen.

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen wasdroogcombinaties op deze en nog veel meer punten? En wat de best geteste wasdroogcombinatie is? Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van wasdroogcombinaties en alle andere producten die we testen.

Nooit meer een miskoop

Al 420.000 leden maken slimme keuzes, wat doe jij?
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,25per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde
  Volledig & Vertrouwd

  9,25per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.

Sandra grijs achtergrond 900x900Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

'Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.'

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.

Icoon award T 1200x500

Al meer dan 420.000
tevreden leden