icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Benu Apotheken accepteren toch cash

Nieuws|Apothekersketen Benu neemt toch nog contant geld aan. De apothekers kondigden eerder aan alleen nog pinbetalingen te accepteren, maar na contact met de Consumentenbond, trokken ze dat plan in. Wie wil, kan contant betalen.

Joyce Donat

Joyce Donat , Woordvoerder Gepubliceerd op:29 november 2018

contant-betalen-nieuws

Begin november meldde Benu Apotheken op zijn website, op posters en in filmpjes die de organisatie in diverse filialen toonde, dat hun apothekers in het vervolg enkel nog pinbetalingen zouden accepteren. Dit was tegen het zere been van de Consumentenbond.

Bart Combée, directeur Consumentenbond: ‘Vaak zijn juist kwetsbare groepen de dupe van dit soort maatregelen. Bijvoorbeeld sommige ouderen die niet goed overweg kunnen met een pinpas, en ook consumenten die met contant betalen grip op hun uitgaven willen houden. Deze mensen kan en mag je niet uitsluiten. Contant geld is een wettig betaalmiddel, dat gewoon geaccepteerd moet worden.’

Aangepast

Na contact met de Consumentenbond paste Benu de tekst op zijn website aan. Pinbetalingen zijn weliswaar de norm, maar - zo valt te lezen - cash afrekenen is ook mogelijk. Benu belooft ook de filmpjes en poster in de apotheken aan te passen.

De Consumentenbond vindt dat consumenten altijd moeten kunnen kiezen hoe ze betalen. Het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer (MOB), waar de Consumentenbond aan deelneemt, heeft dat ook in een standpunt over contant geld (pdf) vastgelegd.

Nieuw & interessant

 • thermometer-tablet-26-11-2018
  Nieuws  |  28 nov.

  Zorgverzekeraars weer laat met contractering

  Ook in 2018 hebben de 4 grote zorgverzekeraars de contractering van de ziekenhuizen niet op tijd rond. VGZ had op 26 november pas met 35% van de ziekenhuizen afspraken gemaakt en Zilveren Kruis met 51%.
 • zorgpremies-zorgverzekeraar-2019
  Nieuws  |  13 nov.

  Zorgpremies 2019: forse stijgingen, maar minder dan verwacht

  In 2019 gaan we meer betalen voor de basisverzekering. CZ, Menzis, VGZ en Zilveren Kruis verhogen de zorgpremie. Toch is de gemiddelde stijging minder hoog dan het kabinet verwachtte.
 • vermogende-bejaarde
  5 nov.

  Eigen bijdrage zorginstelling kan omlaag!

  Heb je veel vermogen? Wanneer je naar een verzorgingshuis gaat, moet je een eigen bijdrage betalen. Met onze tips kan die eigen bijdrage omlaag.
 • de beste behandling

  Boek: De beste behandeling

  Zelf meebeslissen als je ziek bent? Over bijvoorbeeld therapie en medicijnen? In het boek 'De beste behandeling' staat informatie over 41 chronische ziektes. Van migraine en dementie tot kanker en diabetes.