icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Professioneel getest!

De beste wasmachine voor huishoudens van 5 personen of meer

Welke grote wasmachine krijgt je was het best schoon, is handig in gebruik en energiezuinig? Door zelf alle wasmachines grondig te testen, hebben wij het voor je uitgezocht. Zo kunnen we je een betrouwbaar advies geven.

predicaten

Wij hebben wasmachines voor huishoudens met 5 personen of meer voor je getest

Laat onze test je helpen om een goede wasmachine te kiezen.

 • JuisteAankoop

  Weet dat je de juiste aankoop doet

  Wij testen elke wasmachine in een professioneel testlab. Als een wasmachine de strenge test doorstaat, dan weet je zeker dat hij goed is.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Krijgt een wasmachine een onvoldoende in onze test? Dan kun je deze beter niet kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

3 highlights uit de test

Voor huishoudens van 5 personen of meer testen we wasmachines van 8 tot wel 17 kilo. We kijken onder meer naar schoonwassen, spoelen, centrifugeren, energie- en waterverbruik, en programmaduur. Maar we testen ook het gebruiksgemak en hoe stil de wasmachine is.

Lees meer over hoe wij wasmachines testen.

 • Wasmachine 5 of meer personen highlight 1 - schoonwassen

  1. Schoonwassen

  Natuurlijk wil je een wasmachine die schoonwast. De helft van de wasmachines die wij testten doet dit niet goed. Koop trouwens alleen een grote wasmachine als je echt vaak zo'n grote trommel volstopt, want met een halve belading zijn ze minder zuinig en wassen ze minder schoon.

 • Wasmachines - highlight 2 - zuinig

  2. Zuinig

  Een zuinige wasmachine is goed voor het milieu en je portemonnee. Uit onze test blijkt dat het wassen met de ene of de andere zuinige wasmachine de helft kan schelen aan energie. En als een wasmachine heel weinig energie verbruikt, krijg je zelden een echt schone was.

 • Wasmachines - highlight 3 - spoelen

  3. Spoelen

  Na een wasbeurt wil je op je wasgoed geen wasmiddel terugvinden, zeker niet als je een gevoelige huid hebt. Daarom meten we ook hoe goed de machines spoelt. We meten hiervoor hoeveel wasmiddel er in het restwater zit. Veel machines scoren niet goed op dit onderdeel omdat er steeds minder water gebruikt wordt.

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen grote wasmachines op deze en nog veel meer punten? Welke masmachine je met jouw wensen het beste kunt kopen? Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van wasmachines en alle andere producten die we testen.

Nooit meer een miskoop

Al 420.000 leden maken slimme keuzes, wat doe jij?
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,25per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde
  Volledig & Vertrouwd

  9,25per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.

Sandra grijs achtergrond 900x900Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

'Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.'

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.

Icoon award T 1200x500

Al meer dan 420.000
tevreden leden