icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Eerste zorgpremie voor 2022 bekend: DSW-premie stijgt met €3,25

Nieuws
|
Zoals gewoonlijk is DSW de eerste zorgverzekeraar die zijn zorgpremie voor het komende jaar bekendmaakt. Voor de combinatiepolis van de Schiedamse verzekeraar betaal je in 2022 €127,75 per maand. Dat komt neer op een stijging van €3,25 per maand (€39 op jaarbasis) ten opzichte van 2021.
fauve panis

Fauve Panis   Expert Geld & VerzekeringGepubliceerd op:19 oktober 2021

zorgpremie-DSW

In voorgaande jaren kwam DSW een week na Prinsjesdag al met de premie over de brug. Dit jaar was dat volgens DSW niet mogelijk, omdat de verzekeraar nog geen inzichten had in de meerkosten van corona vanaf 1 juni.

Hogere premie door toename zorgkosten

De stijging van de premie komt door de groeiende zorgkosten. DSW heeft zijn overgebleven wettelijke vergoeding als compensatie voor de coronapandemie, ingezet om de premiestijging te dempen. Volgens de Schiedamse verzekeraar zou de stijging van de maandpremie anders op €7,50 uitgekomen zijn.

Verwachting kabinet

Met Prinsjesdag liet het kabinet weten dat de verwachte gemiddelde zorgpremie zou toenemen met €31 op jaarbasis. Maar hierin was de loonsverhoging voor zorgpersoneel nog niet meegerekend. Deze zorgt voor een extra premiestijging van €13 op jaarbasis. Daarmee komt de verwachte gemiddelde stijging van de jaarpremie volgens het kabinet uit op €44 (€3,67 per maand). 

Lager eigen risico bij DSW

Het eigen risico voor DSW-verzekerden blijft in 2022 net als voorgaande jaren €375. Dat is €10 lager dan het wettelijke eigen risico van €385 dat voor verzekerden van andere zorgverzekeraars geldt. Met het lagere eigen risico wil DSW duidelijk maken voorstander te zijn van een eerlijkere verdeling van zorgkosten tussen chronisch zieken en gezonde mensen.

Overige zorgpremies

De premie van DSW is vaak leidend voor de premies van andere zorgverzekeraars. Uiterlijk 12 november maken zorgverzekeraars de premies voor hun zorgverzekeringen bekend. We publiceren deze op onze pagina Premieoverzicht basisverzekeringen.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.