icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Recaro stopt toch niet met autostoeltjes

Nieuws
|
De tak van fabrikant Recaro die autostoeltjes (en kinderwagens) ontwikkelt en produceert stopte per 31 juli 2018, maar ging in het najaar weer verder onder de vlag van de Artsana group.
Ronald Vroman_S

Ronald Vroman   Expert Auto, Fiets & ReizenBijgewerkt op:25 oktober 2018

fabrikant-stopt

Update

De activiteiten van Reacro Child Safety overgenomen door de Artsana Group, producent van o.a. Chicco autostoeltjes. Onderstaand bericht is daarmee grotendeels achterhaald.

Sterke concurrentie en aanhoudende verliezen maken de beslissing onvermijdelijk, aldus de aankondiging. Recaro verkoopt nog autostoeltjes tot 31 december 2018. De klantenservice (inclusief garantieafhandeling) is beschikbaar tot 31 december 2019.

Garantie

De garantietermijn op de stoeltjes is kort. Vanaf eind 2019 kun je niet meer bij moederbedijf Recaro aankloppen. Dus als je binnenkort een autostoeltje koopt, biedt Recaro nog zo’n anderhalf jaar nazorg. Hierdoor is het wel goed mogelijk dat de prijzen gaan dalen en je voordelig een autostoeltje kunt kopen.

Getest

In de loop der jaren hebben we meerdere Recaro autostoeltjes getest die over het algemeen goede scores opleverden. Uitzondering is de Recaro Optia die bezweek in de frontale botsproef. De zeven andere modellen die we sinds 2015 hebben getest deden het stukken beter.

Ook Storchenmuhle

Recaro Child Safety GmbH ontstond in 2004 uit een fusie met Storchenmuhle GmbH, een autostoeltjesfabrikant met een rijk verleden. De merken Storchenmuhle (ook wel: STM) en Recaro werden naast elkaar gevoerd. Ook voor Storchenmuhle valt dus het doek.
Lees meer

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.