icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Meer auto’s gevonden na diefstal

Nieuws
|
Er worden minder auto’s gestolen. Ook is het aantal teruggevonden auto’s na diefstal gestegen van 22% in 2012 naar 36 % in 2017.
Gerard Kroon

Gerard Kroon , Expert Geld & Verzekeringen Bijgewerkt op: 19 januari 2018

autodiefstal-autoverzekering

Vooral auto’s jonger dan 6 jaar worden vaker opgespoord. Volgens Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit komt dit door verbeterde registratie. Nu staat er doorgaans binnen 2 uur na aangifte een internationale diefstalsignalering online, zodat de dieven auto’s minder makkelijk de grens over krijgen. Ook gaat er na een aangifte direct een signaal naar surveillerende voertuigen zodat gestolen auto’s sneller kunnen worden opgemerkt.

Schade-uitkering na diefstal

Word je auto gestolen, dan heb je voor vergoeding via de verzekeraar een allriskdekking (volledig casco) nodig. Een WA-autoverzekering dekt alleen schade aan anderen, een WA+ of beperkt cascodekking alleen schade aan de auto door diefstal. De vergoeding heeft geen gevolgen voor je no-claimkorting, maar let wel op de beveiligingseisen van je verzekeraar in de kleine lettertjes van de polis. Hier kan een uitkering alsnog op stuklopen.

Lees ook:

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.