icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Aantal autodiefstallen neemt verder af

Nieuws
|
Er worden minder personenauto’s gestolen: dit eerste halfjaar 11% minder dan vorig jaar. Ben je toch de dupe van autodiefstal, dan heb je voor een schade-uitkering een allrisk autoverzekering nodig.
Sandra Mul

Sandra Mul   Expert autoverzekeringenBijgewerkt op:19 juli 2017

autodiefstal

De eerste 6 maanden van dit jaar werden 4254 auto’s gestolen; tegenover 4776 in de eerste helft van 2016. Het aantal diefstallen van motorfietsen is wel gestegen, met 8%. Dit blijkt uit cijfers van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc).

Populaire types

Volgens de stichting zijn nieuwere types auto’s door verbeterde beveiliging niet gemakkelijk te stelen. Oudere auto’s worden vaak voor de onderdelen gestolen, maar meer auto’s worden teruggevonden.

Er zijn wel meer auto’s jonger dan 4 jaar gestolen van het merk BMW, Toyota en Landrover. Ook Audi, Volkswagen en Mercedes zijn in trek bij autodieven.

Dekking diefstal op de autoverzekering

Ben je de dupe van autodiefstal? Dan heb je voor een schade-uitkering een allrisk autoverzekering nodig. Een WA-autoverzekering dekt alleen schade aan anderen, een WA Plus of beperkt cascodekking alleen schade aan de auto door diefstal. Alleen met een allriskdekking (volledig casco) krijg je een uitkering na diefstal van de auto zelf.

No-claim

De vergoeding heeft geen gevolgen voor je no-claimkorting, maar let wel op de beveiligingseisen van je verzekeraar! Bij het claimen van je autosleutels, kan dit wél gevolgen hebben voor je bonus-maluspositie (en dus je premie) en schadevrije jaren. Let daar dus op, zo betaal je een kleine schade mogelijk alsnog met een hogere verzekeringspremie.

Lees ook:

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Test autoverzekeringen