icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Test matrasbeschermers en topdekjes

Test
|
De 15 babymatrasbeschermers in deze test zouden het babymatrasje beschermen tegen vocht én 'ademend' zijn. Wij testen de luchtdoorlating van deze matrasbeschermers, topdekjes en hoeslakens. Let op: 5 stuks laten helemaal geen lucht door. 
Noelle van der Weel-280px

Noëlle van der Weel   Expert babymatrassenBijgewerkt op:29 juni 2021

babymatras-toplaag

Test luchtdoorlating matrasbeschermers

Laatste update: 29 juni 2021

Wij zijn er bijna..

3 Highlights uit de test

 1. 1
  Matrasbeschermers laten geen lucht door

  Van de 15 matrasbeschermers die we testen op luchtdoorlating laten er 5 zo weinig lucht door dat ze een dikke onvoldoende krijgen. Nog eens 5 zijn zo goed als luchtdicht. Op deze matrasdekjes kan een baby zijn lichaamswarmte moeilijk kwijt en loopt het risico oververhit te raken. Als vocht uit ongelukjes nergens naartoe kan omdat de matrasbeschermer waterdicht is, blijft dat vocht bij de baby. De matras mag dan wel schoon blijven, maar de baby wordt er niet beter van.

 2. 2
  Matras maakt geen verschil

  De matrasbeschermers van Aerosleep en Airgosafe testen we in combinatie met het bijbehorende matrasje. We testen ze ook met de IKEA Krummelur-babymatras. Op de IKEA-matras blijken deze dekjes evenveel lucht door te laten als op hun 'eigen' matras. Wil je een van deze matrasbeschermers gebruiken, dan kan dat dus ook prima met je eigen babymatras van een ander merk.

 3. 3
  Liever een goed wasbare tijk

  Je baby heeft helemaal geen matrasje of matrashoes nodig die geen vocht doorlaat. Je kunt beter een babymatras kopen waarvan je de tijk (matrashoes) op 60°C kunt wassen. Ook kun je beter het matras regelmatig goed luchten. Van deze matrassen kun je de tijk op 60°C wassen

Conclusie

Een matrasbeschermer vinden die waterdicht én ademend is? Dat is lastig, zo blijkt uit deze test. Slechts 2 matrasbeschermers en 1 hoeslakentje laten voldoende lucht door voor een score boven de 6.

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Probeer 7 dagen gratis

Heb je al het juiste lidmaatschap? Log dan in

Arrow_Blue