icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

BeleggersBattle

Wie behaalt het beste resultaat?

Twee van onze redacteuren zijn begonnen met beleggen. Marco belegt in indexfondsen en Erik belegt in themafondsen. Hoe werkt het en wat maken ze mee? Volg nu maandelijks de 2 beleggingsportefeuilles en resultaten.

Wil je ook beginnen met beleggen of zoek je onafhankelijke en eerlijke beleggingsinformatie? Wij helpen je op weg!

beleggersbattle_header-1200x800px

Beleggingsvormen

beleggen-marco-solo_1200x1200px

Met indexbeleggen maak je zelf geen keuze in welke bedrijven je belegt. Je geld wordt geïnvesteerd in een mandje met aandelen van verschillende bedrijven. Dit wordt ook vaak passief beleggen genoemd.

Er bestaan veel verschillende indexen waarin je kunt beleggen. Een index is een cluster van bedrijven in een bepaalde categorie. De meest bekende index is de AEX-index. Hiermee beleg je in de 25 grootste beursgenoteerde bedrijven in Nederland.

Marco wil een maximale spreiding in zijn portefeuille en belegt in wereldwijde indexfondsen. Hiermee probeert hij een rendement te halen dat dicht ligt bij de wereldindex. De meest bekende wereldindex is de MSCI World. Hiermee beleg je in meer dan 1500 bedrijven uit 23 ontwikkelde landen.

Benieuwd hoe Marco's tot zijn keuzes komt en welke resultaten hij boekt? Lees dan zijn blog.

Ga naar Marco's blog

Hoeveel hebben Marco en Erik verdiend?

 • Waardeontwikkeling beleggen juni 2024

  Klik op de afbeelding voor een vergroting

 • De BeleggersBattle is gestart op 1 oktober 2023. Er zal iedere maand een bedrag van €500 worden ingelegd.

  In de grafiek zie je de waardeontwikkeling van de beleggingsportefeuilles. De paarse en oranje lijn laten de waarde zien van de beleggingen van Marco en Erik. De groene lijn laat zien wat de waarde zou zijn wanneer je gemiddeld 6% rendement per jaar zou halen.

  Wil je alle details over de gekozen portefeuilles weten? En ben je benieuwd welk rendement Marco en Erik behalen? Geld & Recht- en Volledig & Vertrouwd-leden kunnen hier alle details over de portefeuilles bekijken. De blogs zijn ook voor niet-leden toegankelijk.

  Bekijk de portefeuilles en resultaten

Wie zijn die beleggers?

Twee experts van de Consumentenbond gaan met elkaar de strijd aan. Wie van onze INVESTigators haalt het beste beleggingsresultaat?
 • marco-foto-def_1200x800px

  INVESTigator Marco

  Marco bewijst dat je niet je leven lang hoeft te beleggen om slimme keuzes te kunnen maken. Sinds 2018 probeert hij met zijn beleggingen de markt niet te verslaan, maar juist te volgen. Simpel, saai, maar wel effectief. Met een passieve strategie, maar een actieve houding, neemt hij het op tegen Erik. Lees meer over wat Marco wil bereiken met beleggen.

 • erik-foto-1200x800px

  INVESTigator Erik

  Erik belegt al vanaf dat hij 15 jaar oud is en heeft veel beleggingservaring opgedaan. Als expert van de Consumentenbond deelt hij graag zijn passie en kennis over beleggen. Voor deze Battle bouwt hij een actieve beleggingsportefeuille op met verschillende themafondsen. Gaat het hem lukken om zijn collega Marco te verslaan? Lees meer over zijn persoonlijke doel.

Geïntereseerd in beleggen?

Is je interesse voor beleggen gewekt? Check dan de veelgestelde vragen.

We zijn er voor je
financiële vragen

Heb je een algemene financiële vraag over verzekeringen, hypotheken of je belastingaangifte. Of wil je starten met beleggen en alles kunnen lezen van de BeleggersBattle?

 

Met een lidmaatschap Geld & Recht of Volledig & Vertrouwd heb je toegang tot alle exclusieve financiële informatie. We staan onbeperkt voor je klaar en helpen je snel op weg.

header-geld-en-recht-1200x800px