icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

AFM waarschuwt voor illegale kredietaanbieders

Nieuws
|
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) adviseert consumentenen geen lening af te sluiten bij Ookgeldlenen.nl, Kredietjeaanvragen.nl en Geldlenenkanhier.nl.
Ingrid Zuurmond

Ingrid Zuurmond , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 13 augustus 2013

De kredietaanbieders hebben geen vergunning van de AFM, en zijn daarom illegaal. Consumenten die bij deze aanbieders een lening wilden afsluiten kregen te maken bij hoge kosten (bijvoorbeeld administratiekosten) vooraf, maar ontvingen uiteindelijk nooit een lening.

Waarschuwingslijsten

De AFM adviseert consumenten ondermeer om altijd te controleren of een aanbieder een vergunning heeft en de waarschuwingslijsten te raadplegen. Op deze lijsten staan partijen waarvoor de AFM of buitenlandse toezichthouders hebben gewaarschuwd.

Waar moet je nog meer op letten als je een lening afsluit? Lees de belangrijkste aandachtspunten bij het aangaan van een lening.

Bron: AFM

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Vergelijk betaalrekeningen