icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

AFM waarschuwt voor illegale kredietaanbieders

Nieuws
|
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) adviseert consumentenen geen lening af te sluiten bij Ookgeldlenen.nl, Kredietjeaanvragen.nl en Geldlenenkanhier.nl.
ingrid zuurmond 2

Ingrid Zuurmond   Expert betaalrekeningenGepubliceerd op:13 augustus 2013

De kredietaanbieders hebben geen vergunning van de AFM, en zijn daarom illegaal. Consumenten die bij deze aanbieders een lening wilden afsluiten kregen te maken bij hoge kosten (bijvoorbeeld administratiekosten) vooraf, maar ontvingen uiteindelijk nooit een lening.

Waarschuwingslijsten

De AFM adviseert consumenten ondermeer om altijd te controleren of een aanbieder een vergunning heeft en de waarschuwingslijsten te raadplegen. Op deze lijsten staan partijen waarvoor de AFM of buitenlandse toezichthouders hebben gewaarschuwd.

Waar moet je nog meer op letten als je een lening afsluit? Lees de belangrijkste aandachtspunten bij het aangaan van een lening.

Bron: AFM

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Vergelijk betaalrekeningen