icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

ING verlaagt pinbedrag jongeren

Nieuws
|
Jongeren tot 18 jaar kunnen vanaf 1 september nog maar maximaal €250 per dag opnemen bij de ING. Jongeren die toch meer geld nodig hebben, kunnen dat aangeven bij de ING-kantoren.
Ingrid Zuurmond

Ingrid Zuurmond , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 24 augustus 2011

Tot nu toe konden jongeren tot duizend euro per dag opnemen. Doordat steeds meer jongeren zich laten gebruiken als 'geldezel', wordt het pinbedrag binnenkort verlaagd.

Een geldezel is iemand die tegen geringe vergoeding hun bankpas af geeft aan criminelen. Zij storten dan bedragen op die rekening, die ze er ook snel weer af halen met de pinpas. Zodoende komt de politie later dan niet bij de echte daders, van bijvoorbeeld skimming.

Het aantal jongeren dat zich daartoe laat verleiden, is de afgelopen tijd sterk toegenomen. In 2010 waren er al 4000 jongeren als geldezel gebruikt. Die jongeren kunnen worden vervolgd voor fraude en diefstal. Bij een veroordeling lopen ze de kans acht jaar lang geen bankrekening te mogen openen.

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) waarschuwt ook voor de gevolgen van het uitlenen van je pas. Zij zijn de campagne 'Pas op je pas' begonnen.

Bron: ING

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Vergelijk betaalrekeningen