icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Minder heimwee naar gulden

Nieuws
|
Steeds minder Nederlanders hebben steeds minder heimwee naar de gulden. Dat blijkt uit de ING-peiling 'Vraag van Vandaag' onder 80.000 mensen.
Ingrid Zuurmond

Ingrid Zuurmond , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 4 november 2010

Hoewel nog steeds de helft van de ondervraagden terugverlangt naar de gulden, neemt de heimwee naar de oude vertrouwde munt af. Drie jaar geleden gaf 58% van de deelnemers nog aan de gulden terug te willen.

Consumenten raken volgens het onderzoek ook langzaam maar zeker gewend aan het rekenen met de nieuwe munt. Een kwart van de ondervraagden rekent bedragen in euro's nog altijd terug naar guldens. Ongeveer 43% doet dat nooit meer en de rest soms.

Dat is een flinke verschuiving ten opzichte van 3 jaar geleden. Toen rekende 4 op de 10 ondervraagden nog terug naar de gulden, terwijl 3 op de 10 dat niet of nauwelijks deed.

Een meerderheid van de ondervraagden (55%) vindt de euro overigens vooral nuttig, omdat betalen in het buitenland gemakkelijker is met de nieuwe munt.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Vergelijk betaalrekeningen