icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Boxsprings vergelijken

Laatste update van de test: 30 april 2024

Bij het kopen van een boxspringbed let je op het uiterlijk, maar juist het comfort van de boxspring doet er toe. De ondersteuning van het matras in een boxpring is erg belangrijk voor goed slapen.

14 resultaten
Weergave
Nieuw

Boxsprings getest

Met onze test van boxsprings vind je de beste boxpring voor jou. We testten goedkope boxspring-bedden zoals Ikea, Jysk en Leen Bakker, en wat duurdere boxpringbedden van bijvoorbeeld Auping, Pullman en Swiss Sense. We onderzoeken hoe goed de boxspring ondersteunt en ook hoe goed de boxpring blijft ondersteunen na langer gebruik. Je wilt namelijk niet dat jouw harde matras ineens een kuil vertoont. Ook testen we de vering van de boxpring en hoe goed hij ventileert.

Boxspring kopen

Een nieuw bed of matras kopen is nooit makkelijk. Weet je al dat je een boxpring wilt kopen, dan is het nog de vraag welke het beste bij je past. Koop je een goedkope boxspring, dan kun je niet dezelfde ondersteuning verwachten als van de Beste uit de Test. Maar wil je niet zoveel aan je bed uitgeven, dan kun je nog een prima boxspring vinden.

Boxsprings vergelijken

Of je nu een rugslaper, zijslaper of buikslaper bent, je kunt boxsprings vergelijken op de ondersteuning die jij nodig hebt om goed te slapen. Ook vergelijk je de boxspringbedden op welke het best vocht afvoert en veerkracht behoudt. Zoek je een warm of juist een koel matras? Vergelijk matrassen hier en zie ook hoeveel zones het boxspringmatras heeft.