icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Extra mogelijkheden voor een campingbedje

Campingbedjes met extra functies zijn er in alle soorten en maten. Denk aan een bodemverhoger, wielen of een kruipluik. Er zijn ook extra's zoals een tweede matras, een commodeblad en een klamboe. Sommige accessoires kunnen onveilig zijn voor je kind.
Sanne Jansweijer

Sanne Jansweijer   Expert campingbedjesBijgewerkt op:6 september 2023

reisbed-kruipluik

Matras

cabino_campingbed_matras_zwartIn de gebruiksaanwijzing van veel bedjes staat de verplichte waarschuwing om slecht één matras te gebruiken. Toch raden veel winkels of fabrikanten een extra matras aan. Wij raden een extra matras af, want het kan onveilige situaties opleveren.

Bodemverhoger

Bij een campingbedje met bodemverhoger hoef je minder diep te bukken om je baby in bed te leggen. En je kunt je kindje in een verstelbaar campingbedje makkelijker bereiken om het bijvoorbeeld te troosten. Een campingbedje met verstelbare bodem is meestal wel duurder. Het is vaak ook zwaarder dan een campingbed dat niet in hoogte verstelbaar is. De bodemverhoger kan weer worden verwijderd zodra het kind groeit. Gebruik de bodemverhoger niet meer als je baby kan zitten. De baby kan dan uit het bedje vallen.

Niet stevig genoeg

In onze test bleek dat een aantal bodemverhogers niet stevig genoeg was: de stof scheurde toen er druk op de verhoger werd uitgeoefend. Als een bodemverhoger ergens loslaat kan de stof door het gewicht verder scheuren en kan de baby uiteindelijk naar beneden vallen.

Veiligheidsnorm

Campingbedje met bodemverhogerEen bodemverhoger die alleen met een rits vastzit, voldoet niet aan de veiligheidsnorm. Met een rits is de bodemverhoger te makkelijk los te maken. Koop er dus liever 1 die je met klemmen in het bedje hangt. Voor het plaatsen van de verhoger in een andere stand moeten tenminste 2 handelingen of bewegingen nodig zijn. Dan wordt het zo ingewikkeld dat het kind het niet zelf kan.

Bekijk en vergelijk:
Een veilig campingbed met bodemverhoger (alleen voor leden)

Wielen

Campingbedje met wielenEen campingbedje met wielen kun je gemakkelijk verplaatsen, bijvoorbeeld naar een andere kamer. Wielen kunnen ook handig zijn om het bedje even opzij te schuiven. Bijvoorbeeld om het beddengoed te verwisselen, om het bedje schoon te maken, of om eronder te stofzuigen. Ongeveer de helft van de kampeerbedjes heeft wielen. Check wel of er een rem op de wielen zit.

Bekijk en vergelijk:
Campingbedjes met wielen

Kruipluik

Campingbedje met kruipluikBij een campingbedje met kruipluik kunnen kinderen zelf in en uit het bedje kruipen als ze wat ouder zijn. En als verzorger hoef je je peuter dan niet steeds in en uit het bed te tillen. Ongeveer de helft van de kampeerbedjes heeft zo'n kruipopening. Het kruipluik mag niet van binnenuit te openen zijn. Want je wil niet dat het kind ongewenst uit het bedje kan kruipen.

Bekijk en vergelijk:
Campingbedjes met een kruipluik

Commodeblad

Campingbedje met commodebladMet een campingbedje met commodeblad heb je onderweg altijd een luierverschoonplek. Een aantal geteste campingbedjes heeft zo'n luiertafel. Deze waren allemaal stevig vast te maken en gemakkelijk in het gebruik. Een campingbed met extra verschoonunit is vaak wel wel duurder en zwaarder. Bij een aantal campingbedjes is een verschoonblad inbegrepen. Bij sommige reisbedjes kun je er los zo'n verschoontafel bij kopen. Je bevestigt het commodeblad op het bedje. Kijk in de handleiding tot welk gewicht het commodeblad te gebruiken is. Blijf altijd bij het kind staan bij het verschonen. Zo voorkom je dat het kind tijdens het verschonen van het verschoonplatform afrolt.

Bekijk en vergelijk:
Campingbedjes met een commodeblad

Klamboe

Campingbedje met klamboeEen campingbedje met klamboe houdt muggen en andere insecten uit de buurt van je kindje. Een muggennet verkleint de kans op insectenbeten en mogelijke ziekteoverdracht in gebieden waar dat nodig is. Zo'n muskietennet kan dus handig zijn in de zomermaanden of op vakantie. Voor veilig slapen houd je de klamboe buiten het bereik van grijpgrage handjes.

Bij sommige campingbedjes kun je er los een klamboe bij kopen. Niet elk merk verkoopt een klamboe die bij het specifieke bedje hoort, er zijn ook merkloze klamboes te koop. Check wel even of hij goed past.

Bekijk en vergelijk:
Campingbedjes met een klamboe

Co-sleeper functie

Campingbedje met co-sleeper functieEen campingbedje met co-sleeper functie biedt de mogelijkheid om het campingbed tegen het bed van de ouder aan te schuiven. In de de test vonden we helaas ook onveilige campingbedjes. Er zijn een aantal campingbedjes met een co-sleeper functie die we afraden. Het kindje kan dan tussen het campingbed en het bed van de ouders in rollen en dat is gevaarlijk.

Bekijk en vergelijk:
Campingbedjes met een co-sleeper functie

 

Vergelijk geteste campingbedjes

In onze Vergelijker vind je campingbedjes in alle soorten en maten. Je kunt filteren op verschillende eigenschappen en accessoires. Zo vind je bijvoorbeeld makkelijk in één overzicht al onze geteste campingbedjes met kruipluik en wielen. Je kunt natuurlijk je eigen combinatie van eigenschappen kiezen.

Bekijk en vergelijk:
Alle geteste campingbedjes

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.