icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Extra mogelijkheden voor een campingbedje

Vraag welke accessoires standaard worden meegeleverd wanneer je een campingbedje aanschaft. Een aantal accessoires kun je erbij kopen. Maar niet alle accessoires heb je echt nodig. Sommige accessoires kunnen zelfs onveilig zijn voor je kind.

Else Meijer

Else Meijer , Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op:13 augustus 2018

reisbed-kruipluik

Matras

Veel winkels of fabrikanten raden een extra matras aan. Wij raden het af, want het kan een onveilige situatie opleveren.

Bodemverhoger

Bij steeds meer campingbedjes kun je een bodemverhoger kopen, zodat je niet zo diep hoeft te bukken. Gebruik hem in elk geval niet meer als je baby kan zitten, hij kan dan uit het bedje klimmen.

Niet stevig genoeg

In onze test bleek dat een aantal bodemverhogers niet stevig genoeg was: de stof scheurde toen er druk op de verhoger werd uitgeoefend. Als een bodemverhoger ergens loslaat kan een kindje daar naar beneden zakken.

Veiligheidsnorm

Sowieso voldoet een bodemverhoger die alleen met een rits vastzit niet aan de veiligheidsnorm. Met een rits is de bodemverhoger te makkelijk los te maken. Koop er dus liever 1 die je er met klemmen in hangt.

Commodeblad

Bij sommige campingbedjes kun je een commodeblad kopen. Je bevestigt het op het bed en kunt daar je baby op verschonen. Let op tot welk gewicht het commodeblad te gebruiken is. 

Wij testten een aantal commodebladen uit: van Qute (bij bedjes Q-Sleep en Q-Break), Nuna (bij Sena Aire) en MamaLoes (bij Estilo). Deze waren allemaal stevig vast te maken en gemakkelijk in het gebruik.

Kruipluik

Er zijn campingbedjes met een ‘kruipluik’: zo kunnen kinderen zelf in en uit het bedje kruipen als ze wat ouder zijn. Het kruipluik mag niet van binnenuit te openen zijn. Let op de afsluiting en afwerking van het luik. Als je kind zelf uit het bedje kan komen is het ook belangrijk dat de onderkant van het bedje veilig is (geen scherpe uitsteeksels, touwtjes enzovoort). 

Klamboe

Een klamboe is een praktische optie, vooral in de zomermaanden of op vakantie. Niet elk merk verkoopt een klamboe die bij het specifieke bedje hoort, er zijn ook merkloze klamboes te koop. Check wel even of deze goed past.

Lees ook: