icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Hemeltje en klamboe voor een babybedje

Extra schattig, zo’n hemeltje boven het ledikantje van je kleine. Maar waar moet je op letten als je een hemeltje of klamboe gebruikt?
Lauri ten Grotenhuis_S

Lauri ten Grotenhuis     Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op: 4 mei 2023

hemeltje-wieg-baby

Ons advies

Waar moet je op letten?

Hemeltje

Het ziet er extra schattig uit, zo’n hemeltje van lichte stof boven het wiegje van je pasgeboren baby. Het geeft veel ouders ook een gevoel van geborgenheid. Maar als je baby beweeglijker wordt en gaat rollen en draaien, verwijder dan deze versiering.

Let er ook op dat bedieningskoorden buiten het bereik van je kind zijn, zodat hij er niet in verstrikt kan raken. Zo loop je niet het risico dat je kind het hemeltje lostrekt en zichzelf erin wikkelt.

Klamboe

Een klamboe, muggennet of muskietennet houdt muggen uit de buurt van je baby. Ze worden ook vaak gebruikt voor oudere kinderen. Er zijn speciale klamboes die je om een campingbedje of ledikantje kunt klemmen of spannen. Zo hou je de klamboe buiten het bereik van grijpgrage handjes en kan je kindje er niet in verstrikt raken.

Gebruik boven een ledikant of campingbed daarom ook geen hangende klamboes met veel losse stof als je kind kan rollen en draaien.

 

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Nieuw & interessant

 • kind-veiligheid-hoofdbeeld01

  Je kind en veiligheid

  Kinderen moeten op jou kunnen vertrouwen voor een veilige omgeving om in op te groeien. Waar moet je aan denken?

 • Superior-wave afrader
  Nieuws | 27 feb.

  Afrader en veiligheidsproblemen in babymatrassentest

  De Consumentenbond raadt consumenten af om het babymatrasje Pretura Superior Wave te kopen. Het matrasje is onveilig, zo blijkt uit een test van de Consumentenbond. Ook 3 andere ledikantmatrassen tonen veel mankementen en krijgen een dikke onvoldoende.