icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Hemeltje en klamboe voor een babybedje

Extra schattig, zo’n hemeltje boven het ledikantje van je kleine. Maar waar moet je op letten als je een hemeltje of klamboe gebruikt?
Lauri ten Grotenhuis_S

Lauri ten Grotenhuis   Expert veilig slapenBijgewerkt op:22 maart 2024

hemeltje-wieg-baby

Ons advies

 • Verwijder het hemeltje zodra je baby het kan beetpakken en eraan kan gaan trekken.
 • Pas ook bij klamboes, bedieningskoorden van vitrage of rolgordijnen op dat die buiten het bereik van grijpgrage handjes blijven.

Waar moet je op letten?

Hemeltje

Het ziet er extra schattig uit, zo’n hemeltje van lichte stof boven het wiegje van je pasgeboren baby. Het geeft veel ouders ook een gevoel van geborgenheid. Maar als je baby beweeglijker wordt en gaat rollen en draaien, verwijder dan deze versiering.

Let er ook op dat bedieningskoorden buiten het bereik van je kind zijn, zodat hij er niet in verstrikt kan raken. Zo loop je niet het risico dat je kind het hemeltje lostrekt en zichzelf erin wikkelt.

Klamboe

Een klamboe, muggennet of muskietennet houdt muggen uit de buurt van je baby. Ze worden ook vaak gebruikt voor oudere kinderen. Er zijn speciale klamboes die je om een campingbedje of ledikantje kunt klemmen of spannen. Zo hou je de klamboe buiten het bereik van grijpgrage handjes en kan je kindje er niet in verstrikt raken.

Gebruik boven een ledikant of campingbed daarom ook geen hangende klamboes met veel losse stof als je kind kan rollen en draaien.

Lees verder

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Nieuw & interessant

 • Veel babynestjes gevaarlijk

  Babynestjes geen veilige slaapplaats

  Babynestjes zijn geen veilige slaapplaats voor je baby. Dat komt onder andere door onderdelen die gevaarlijk kunnen zijn. Dat blijkt uit onderzoek van de Deense consumentenbond.
 • Vind het juiste babymatras 1200x800

  Beste babymatras

  Wij testen matrassen voor in het babyledikantje (60 x 120 cm) uitgebreid. Zo kies je makkelijk een goed en veilig ledikantmatras. 

 • Campingbedje kopen

  Beste campingbedje

  In onze test campingbedjes vind je betrouwbare informatie over opvouwbare campingbedjes voor je baby of peuter.

 • videostill babyfoons kooptips

  Beste babyfoon

  Wij testen babyfoons met camera, babyfoons zonder camera en ook een aantal met een app.