icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Test Kobo e-readers

Kobo is het beste verkochte merk van e-readers in Nederland. Er zijn verschillende Kobo-e-readers te koop, welke is het beste? Wij hebben ze grondig voor je getest, zodat je eenvoudig kunt kiezen.
Stefan Vrijdag_S

Stefan Vrijdag   Expert e-readersBijgewerkt op:5 maart 2024

kobo ereader

Conclusie

Over het algemeen komen de Kobo e-readers goed uit onze test, al zien we wel verschillen. Zo is de ene Kobo e-reader fijner in gebruik dan de andere. Ook zijn er verschillen in mogelijkheden, zoals bluetooth of waterdichtheid. 

We testen e-readers op verschillende aspecten. Bekijk hieronder de meest recent geteste e-readers van Kobo. Ben je lid van de Consumentenbond en ingelogd, dan zie je de e-readers van Kobo met het hoogste testoordeel. In de vergelijker vind je alle geteste e-readers, ook e-readers van merken zoals Amazon Kindle, Pocketbook en Tolino.


Kobo Aura OneE-ink scherm

Kobo e-readers hebben een e-ink scherm. Alle modellen in de test hebben bovendien schermverlichting. Dit is handig als het licht buiten erg fel is of als je juist in het donker in bed wilt lezen. De grootte van het scherm en de scherpte verschillen per model. Zo zijn er modellen met een 6 inch scherm, maar ook van meer dan 10 inch. De Kobo e-readers bedien je door op het scherm te drukken of te ‘vegen’. Mede door het type scherm variëren de prijzen van €100 tot €400. 

Wifi en boekwinkel

Alle verkrijgbare Kobo e-readers hebben wifi, daarmee kun je direct vanaf de e-reader boeken kopen in de Kobo boekwinkel (óók Nederlandse boeken). Om gebruik te kunnen maken van de e-reader of de boekenwinkel heb je wel een Kobo-account nodig. 

Epub

De Kobo e-readers ondersteunen het bekende epub formaat. In dit formaat worden de meeste e-books verkocht. Ook de e-books van de digitale bibliotheek zijn in epub formaat. Daarnaast worden bijvoorbeeld ook PDF, MOBI en JPEG bestanden ondersteund. In de vergelijker vind je bij elk model terug welke bestandsformaten door de e-reader meer ondersteund worden. 

Opslag

Hoeveel boeken er op een Kobo e-reader passen, verschilt per model. Zo zijn er e-readers met 4 en met 32GB interne opslag. Van de opgegeven opslagruimte van bijvoorbeeld 4 GB blijft meestal minder over voor opslag, maar zelfs dan passen er minimaal 2000 boeken op.

Kobo waterdichtWaterdicht

De meeste e-readers van Kobo zijn waterdicht. Dat betekent dat je ze zonder problemen kunt laten vallen in het zwembad. 

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.