icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Kobo Plus

Met Kobo Plus lees je voor een vast bedrag per maand onbeperkt boeken. Het  aanbod in januari 2024 is completer dan dat van de online Bibliotheek. Kobo Plus is interessant als je meerdere boeken per maand leest op een Kobo e-reader.
Stefan Vrijdag_S

Stefan Vrijdag   Expert ElektronicaBijgewerkt op:18 januari 2024

kobo-e-reader-2018

Conclusie: voor veellezers

Kobo Plus is interessant als je meerdere boeken per maand leest op een Kobo e-reader. Lees je graag populaire boeken? Dan ben je bij Kobo Plus beter uit dan bij de online Bibliotheek. Storytel heeft iets meer bestsellers dan Kobo Plus, maar die kun je niet gebruiken op een Kobo e-reader. 

Vergeleken met de bibliotheek is Kobo Plus makkelijker in gebruik. De bieb is wel een stuk voordeliger. Met een abonnement van €42 per jaar kun je maximaal 10 boeken tegelijkertijd lenen. 

Wat is Kobo Plus?

Met een Kobo Plus-abonnement heb je toegang tot meer dan 270.000 e-books en zo'n 20.000 luisterboeken. Er zijn 3 abonnementen:

  • Kobo Plus Lezen: toegang tot selectie e-books, €10
  • Kobo Plus Luisteren: toegang tot selectie luisterboeken, €10
  • Kobo Plus Lezen & Luisteren: toegang tot selectie e-books en luisterboeken, €13

De dienst is een samenwerking tussen e-readerfabrikant Kobo en Bol.com.

Je vindt Kobo Plus op de website van Kobo en op de website van Bol.com. Je kunt inloggen met een account van Bol.com of Kobo. Lezen en luisteren kan via apps voor tablets en smartphones (iOS en Android) en op Kobo e-readers.

Hoe werkt Kobo Plus?

Kobo Plus is makkelijk in gebruik. We gebruikten de dienst op een Kobo Aura H2O e-reader en een Samsung S5 mini. Je kunt op de e-reader bladeren in het aanbod van Kobo Plus en titels toevoegen aan je eigen boekenlijst. Dat kan ook vanaf de website. 

Je boeken en persoonlijke informatie worden op al je apparaten opgeslagen. Dus je kunt beginnen met lezen op je e-reader en later verder lezen op je smartphone.

Aanbod e-books

Kobo Plus heeft een grote collectie Nederlandstalige e-books. Er is keuze uit bijna 400.000 boeken. Op  de website van Bol.com kun je zien dat er zo'n 50.000 Nederlandstalige titels zijn. 

Kobo Plus heeft een groter aanbod dan de bibliotheek. Die heeft zo’n 40.000 e-books waarvan er ruim 39.000 in het Nederlands zijn.

Minder populaire boeken

Kobo Plus heeft boeken in allerlei categorieën, ook populaire boeken vind je er terug. In januari 2024 vergeleken we het aanbod uit de Bestseller Top 60. Hieronder zie je hoeveel boeken we vonden bij 3 verschillende diensten. 

Bibliotheek 13
Kobo-Plus 26
Storytel  32

Kobo Plus heeft 26 bestsellers uit de lijst. Dat is een stuk meer dan je bij de bieb tegenkomt.  Kobo Plus heeft 13 titels minder dan in de laatste peiling van oktober 2023. De Bibliotheek heeft juist 3 titels meer. 

Veel populaire boeken bij Kobo moet je per stuk betalen. Daarbij kun je meestal kiezen tussen een e-book en een papieren boek. Met een e-book ben je zo'n 40% goedkoper uit dan met papier. 

Meeste boeken bij Storytel

In januari bekeken we ook het aanbod van Storytel. Bij deze dienst kun je kiezen uit meer dan 350.0000 e-books en luisterboeken. Met 32 populaire boeken gaan ze aan kop in onze vergelijking. Ze hebben wel 10 boeken minder dan bij onze vorige telling. 

De boeken van Storytel zijn helaas niet te gebruiken op een Kobo e-reader. 

Tip: Met een abonnement op de lokale bieb heb je toegang tot de meeste papieren versies van de boeken uit de Bestseller Top 60. 

Voorwaarden Kobo Plus

Je kunt een maand lang gratis lezen of luisteren. Deze proeftijd gaat automatisch over in een betaald abonnement. Dit kun je op ieder moment stopzetten.

Met Kobo Plus kun je alleen boeken lezen op Kobo-e-readers. Niet op die van andere merken. 

Ook kun je Kobo Plus via de Kobo-app op een tablet of smartphone gebruiken.

Je kunt maximaal 15 boeken tegelijkertijd lezen op maximaal 5 verschillende apparaten.

Om de boeken op een smartphone of tablet te krijgen heb je internet nodig. Iedere maand moet je even inloggen om de status van je abonnement te checken. Anders verlies je toegang tot de e-books.

Kobo Plus kun je via de website van Kobo aanschaffen met een creditcard. Je kunt betalen met iDeal of via automatische incasso. Je kunt ook een abonnement afsluiten via Bol.com.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.