icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Digitenne blijft

Nieuws
|
KPN behoudt de licentie om via de digitale ether televisie aan te bieden. Hierdoor verandert er voor honderdduizenden klanten niets aan hun huidige tv product. Op 31 januari 2017 loopt de huidige vergunning van KPN af. Met de nieuwe licentie kan KPN zijn tv-dienst Digitenne in ieder geval tot 1 februari 2030 uitzenden.
Silvia Smit

Silvia Smit , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 5 juli 2016

Gebruikstips_digitaletelevisieopnemenmetjetv

De vergunning werd door het Agentschap Telecom geveild. KPN was, op de dag van de veiling, de enige geïnteresseerde partij. Eerder trok een andere, onbekende, partij zich terug uit de veiling. De reden hiervan is onbekend, maar heeft mogelijk te maken met de strikte voorwaarden waar de partij aan moest voldoen. Bijvoorbeeld  vanaf dag 1 een landelijke dekking garanderen én een aanbod hebben voor de huidige Digitenne-klanten.

KPN schrijft op hun website dat ze van plan zijn om het Digitenne-product verder te ontwikkelen middels een nieuwe uitzendstandaard. Het uitzenden van draadloos televisie in hd-kwaliteit wordt genoemd als één van de mogelijkheden. In hd televisie kijken via Digitenne kan nog niet op het moment.

Meer over digitale televisie bij alles-in-providers.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.