icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Beste in-ear oortjes met draad

Test
|
Wil je graag muziek luisteren en ben je veel onderweg? Dan zijn oordopjes het handigst. Als je ze even niet gebruikt, berg je ze makkelijk op. Oordopjes met een snoer hebben voor- en nadelen, maar je hoef ze in ieder geval niet op te laden. We hebben 17 oordopjes met draad getest met grote prijsverschillen. De kwaliteit verschilt flink en de prijs zegt zeker niet alles.
Andre van Zwet_S

Andre van Zwet   Expert koptelefoonsGepubliceerd op:22 september 2021

Let op!
Je kijkt naar een test van wat langer geleden. De uitslag van de test kan inmiddels verouderd zijn.
03_koptelefoon-volume-microfoon

Test oordopjes met draad

Laatste update: 22 september 2021

Wij zijn er bijna..

Oortjes met draad

Er komen steeds meer draadloze oordopjes op de markt, maar een oortje met draad of snoer heeft ook zo zijn voordelen. Je hoeft ze nooit op te laden en als je er zuinig mee omgaat kun je ze langer gebruiken dan 'true wireless'-oortjes. 

We hebben tussen 2017 en 2020 verschillende oordopjes met draad getest. Recent zijn er door de opkomst van draadloze oortjes en koptelefoons een stuk minder modellen op de markt gebracht. Maar bestaande modellen kunnen zeker interessant zijn door de prijs en andere kwaliteiten.

Bijna alle geteste koptelefoons sluit je via de mini-jack- of 3.5mm-ingang op je apparaat aan. Deze ingang is de afgelopen jaren ook bij veel smartphones verdwenen. Het is wel mogelijk om een adapter te gebruiken om oordopjes met draad aan te sluiten. 

We hebben ook EarPods met een Lightning-connector getest.

Hoogste testoordeel

De oortjes met het hoogste testoordeel zijn verassend betaalbaar. Ze hebben een draad met microfoon en de plugjes lekken maar weinig geluid naar buiten. Hij klinkt in het algemeen goed, maar er ligt wel enige nadruk op de bassen.

Voor sommige is dat geen probleem, omdat de muziek zo erg krachtig klinkt. Nadeel is dat je andere details van de muziek zo eerder mist.

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Probeer 7 dagen gratis

Heb je al het juiste lidmaatschap? Log dan in

Arrow_Blue