! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Professioneel getest!

Het beste losse navigatiesysteem voor jou

Welk los navigatiesysteem leidt je het best van A naar B en is het handigst in gebruik? Wij hebben het voor je uitgezocht. Door zelf alle navigatiesystemen grondig te testen en met elkaar te vergelijken. Zo kunnen we je een betrouwbaar advies geven.

predicaten

We hebben 0 losse systemen getest

Laat onze test je helpen om een goed los navigatiesysteem te kiezen.

 • JuisteAankoop

  Professionele test

  Onze onderzoekers testen elk navigatiesysteem uitgebreid volgens een vast testprogramma. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk het filmpje.

 • Bekijk hoe wij testen

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke losse navigatiesystemen goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Wil je de test bekijken?

De eerste 7 dagen ben je gratis lid. Zeg je binnen die tijd op, dan betaal je niks.

Waarom is de test niet gratis?

Al lid? Log in en bekijk de test

3 highlights uit de test

Wij hebben navigatiesystemen getest op navigatiekwaliteit, maar ook op gebruiksgemak en de weergave van verkeersinformatie. Lees meer over hoe wij navigatiesystemen testen.

 • beste-losse-navigatiesysteem-200x200-1-instructies

  1. Duidelijke instructies

  Het belangrijkste is dat een navigatiesysteem duidelijke instructies geeft zodat je gemakkelijk van A naar B kunt komen. Daarom testen we of je in complexe verkeersituaties goed overzicht kunt houden en weet wanneer je actie moet ondernemen. Hierbij letten we ook op de timing van de gesproken instructies en de aanwijzingen op het scherm.

 • beste-losse-navigatiesysteem-200x200-2-verkeersinformatie

  2. Verkeersinformatie

  Niets is zo vervelend als in de file staan. Gelukkig kan verkeersinformatie hier goed bij helpen, maar alleen als je duidelijke informatie krijgt. Tijdens de test kijken we hoe het systeem de verkeersinformatie presenteert en hoe gemakkelijk deze te begrijpen is. Vertelt het systeem je bijvoorbeeld (ook) hoeveel vertraging de file oplevert of alleen de lengte ervan? Ook bekijken we of de verkeersinformatie er standaard bij zit, of dat je internet via je smartphone nodig hebt. 

 • beste-losse-navigatiesysteem-200x200-3-snel-weg

  3. Opstarten en route berekenen

  Als je in de auto stapt, wil je snel weg kunnen rijden. Tijdens de test meten we hoe lang het navigatiesysteem doet over opstarten en het berekenen van de route, maar ook hoeveel tijd en moeite het kost om een adres in te voeren. Bij sommige systemen duurt dit lang of gaat het onhandig.

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen navigatiesystemen op deze en nog veel meer punten?
Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van navigatiesystemen en alle andere producten die we testen.

Voorkom een miskoop

Als lid weet jij wat het beste navigatiesysteem is. Word lid!
Bespaar 10%

Kies & Koop

5,- per maand

Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.
Meeste waarde

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.

Sandra Molenaar

Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.

 

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.